SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mąka kokosowa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1349

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 544 Napisanych postów 1749 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 662809
Szybkie pytanko: w składzie mąki kokosowej, która posiadam widnieje 58g węglowodanów na 100g produktu.
Czy mam takie wartości przyjąć czy uwzględnić, że ok 40g to błonnik, którego nie wliczamy i przyjąć 18g węglowodanów na 100g produktu?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
Calosc

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3674 Napisanych postów 31005 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 294222
A ja bym nie liczył. Znaczy tabele różnie podają i różnie liczą. U mnie jest podane 18 g węgli a błonnik osobno
1 g błonnika to też wymusza nieco pracę układu treningów i mamy od 1-2 kcal przy 40 g może mieć to znaczenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 544 Napisanych postów 1749 Wiek 43 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 662809
Też się skłaniam ku nie liczeniu. Tym bardziej, że zauważyłem iż w potreningu w 100g maki kokosowej zawiera się ok 15g węglowodanów. To by się zgadzało: w mojej mącę jest 58 z czego ok. 40 to błonnik, czyli wychodzi ok 18g węgli.

To przy okazji, ktoś zna przepis na chrupiące gofry z tejże mąki,gdyż wczoraj wyszły mi ciężkie i wilgotne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4520 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
z samej mąki kokosowej może być cieżko o chrupiące gofry, jest ona dość specyficzna

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 186 Napisanych postów 757 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 10593
też mi się tak wydaje.. mąka kokosowa bardzo chłonie wodę, więc raczej mogą wyjść suche niż chrupiące.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6267 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Przepisy masz w dziale kuchnia sfd lub ew. w kuchni n potreningu.pl

http://nutritiondata.self.com/facts/custom/2419202/2 tu masz dokładny skład


Zmieniony przez - domer w dniu 2016-09-22 08:53:33

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta 77kg redukcja.

Następny temat

Zawodowi zjadacze

WHEY premium