SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białko

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 965

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 77 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 546
Mleko gotowane dodać do białka czy od razu zimne?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 905 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9391
Może jutro z ciekawości czystej tak zrobię... nie zmienia to jednak faktu że cokolwiek tam się nie wydarzy to na pewno nie można powiedzieć że białko się zwarzy. Serwatka w procesie produkcyjnym była traktowana już temperaturami dużo wyższymi niż przyjęta za progową temperaturę denaturacji białek zatem czy będzie miało 80' 60' czy 40' nie robi różnicy jeśli chodzi o wartość odżywczą. Może przesadziłeś z temp gotując mleko i przypaliłeś po prostu ;) Myślę te że autor pytania nie miał na myśli doprowadzenie mleka do wrzenia tylko podgrzanie tak by było ciepłe. Gotowanie mleka mija się z celem ponieważ było już ono poddane procesowi termicznego utrwalania dlatego można pić je bezpośrednio z kartonu. I jeszcze jedno co do mleka nawet jak kupujecie mleko tzw. świeże to było ono poddane niskiej pasteryzacji w temp ok 72' ponieważ zgodnie z prawem wszystkie produkty przemysłu mleczarskiego dopuszczone do obrotu muszą być utrwalane termicznie.

Nie pisze tego złośliwie anie żeby się głupio mądrzyć tylko w celu podniesienia wartości merytorycznej naszego forum :)
Podgrzeje też mleczko i wypije białczywko za wasze zdrowie zdając relacje jak smakowało
1

wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 905 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9391
Nie ma to większego znaczenia, jeżeli twoja odżywka wzbogacona jest o enzymy usprawniające trawienie lepiej jednak dać w temp poniżej 40 stopni C. Ciepłe mleko z kolei poprawi rozpuszczalność. Na samo białko temperatura mleka/wody nie będzie miała wpływu.
2

wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Do mleka dodaje się białko, jak zrobisz na odwrót że najpierw białko a potem wlejesz mleko to się przekonasz dlaczego tak nie robić
Ważne by mleko nie było za gorące bo się białko zwarzy, najlepiej by miało letnią temperaturę jak zimnego nie lubisz


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2016-09-14 17:19:35

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
Nie no bez jaj... Jak chcesz pić z mlekiem to pij z lodowki/temp pokojowej, ale nie z gotowanym. Jak zle reagujesz na surowe mleko, to pij z woda i gra gitara.

Odnosząc się do słów Marcina to racja bo zawsze się dodaje gęste do rzadkiego- nie odwrotnie

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
ja np zimnego nie lubie zawsze lubie podgrzać delikatnie by ok 20 st miało

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
czyli temp pokojowa, a nawet ponizej w aktualnej sytuacji

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 77 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 546
A takie z lodówki?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17703 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Moze być jak ktoś lubi, ja nie lubie bo mam wrażliwe zęby na zimno

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14676 Napisanych postów 53181 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400650
Może być z lodówki

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 77 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 546
Dobra dzięki bardzo za pomoc wszystkim :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 905 Wiek 33 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 9391
anubis84
Ważne by mleko nie było za gorące bo się białko zważy,..


Możesz rozwinąć tą myśl... bo zupełnie się z nią nie zgadzam. BTW w tym kontekście warzyć piszemy przez "rz"

wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, ważna jest dawka

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Suplementacja przy 4 produktach. Trening z rana

Następny temat

Przedtreningówka na pompe - własny miks

WHEY premium