Nie bedziesz szczesliwy z bycia najlepszym, ale bedziesz najlepszy z bycia szczesliwym.
@pozytywnezycie
...
Napisał(a)
Oj oj jak tu pysznie dzisiaj
...
Napisał(a)
Ulka, super pomysł na szaszłyki. Jakoś mi się tylko z grillem kojarzyły, a to fajny pomysł na urozmaicenie :) Z ananasem..... :D
Jaki masz przepis na chleb bg?
Jaki masz przepis na chleb bg?
Mój blog o treningu i diecie: http://silawilczegoapetytu.pl/
Aktualny dziennik: http://www.sfd.pl/Paula_pociążowa_redukcja-t1159434.html
Dziennik konkursowy: http://www.sfd.pl/Paula_NOWE_CIAŁO_W_BUDOWIE-t1103547.html
...
Napisał(a)
Zapraszam, zapraszam
Za mną też ananas chodzi, do szaszłyka pasuje, a ja mam chęc na taki grillowany plaster
A chleb (znalazłam chyba kiedyś w lejdisowych przepisach lub na innym portalu) robię taki:
Chleb bezglutenowy:
-250 g mąki gryczanej
-150 g mąki ryżowej
-100 g mąki kukurydzianej
-8 g drożdży instant
-30g siemienia lnianego
-80g szklanki pestek dyni
-płaska łyżka soli
-czubata łyżka cukru (20g)
-lekko ciepła woda (ilość trzeba wyczuć, konsystenscja gęsta, ale lekko lejąca )
Wszystkie suche składniki dokładnie mieszam, cały czas mieszając stopniowo dodaję wodę. Masę przekładam do foremek (2 silikonowe keksówki), przykrywam ściereczką i zostawiam do wyrośniecia ok.40minut. Piekę 50minut w 220 stopniach (opcja góra-dół), potem wyciągam z foremek i dopiekam jeszcze 10 minut, zmiejszam temp do 180, ale piec i tak jest rozgrzany, więc nie wiem czy to ma sens.
Można przykryć folią podczas pieczenia, bo mocno się rumieni, ale ja taki lubię.
I niestety nie jest taki trwały jak chleb na zakwasie, więc po wystudzeniu go porcjuję i mrożę.
Jeśli nie pieczesz w silikonowej formie, to trzeba foremkę wyłożyć papierem lub wysmarować jakimś tłuszczem.
Za mną też ananas chodzi, do szaszłyka pasuje, a ja mam chęc na taki grillowany plaster
A chleb (znalazłam chyba kiedyś w lejdisowych przepisach lub na innym portalu) robię taki:
Chleb bezglutenowy:
-250 g mąki gryczanej
-150 g mąki ryżowej
-100 g mąki kukurydzianej
-8 g drożdży instant
-30g siemienia lnianego
-80g szklanki pestek dyni
-płaska łyżka soli
-czubata łyżka cukru (20g)
-lekko ciepła woda (ilość trzeba wyczuć, konsystenscja gęsta, ale lekko lejąca )
Wszystkie suche składniki dokładnie mieszam, cały czas mieszając stopniowo dodaję wodę. Masę przekładam do foremek (2 silikonowe keksówki), przykrywam ściereczką i zostawiam do wyrośniecia ok.40minut. Piekę 50minut w 220 stopniach (opcja góra-dół), potem wyciągam z foremek i dopiekam jeszcze 10 minut, zmiejszam temp do 180, ale piec i tak jest rozgrzany, więc nie wiem czy to ma sens.
Można przykryć folią podczas pieczenia, bo mocno się rumieni, ale ja taki lubię.
I niestety nie jest taki trwały jak chleb na zakwasie, więc po wystudzeniu go porcjuję i mrożę.
Jeśli nie pieczesz w silikonowej formie, to trzeba foremkę wyłożyć papierem lub wysmarować jakimś tłuszczem.
...
Napisał(a)
Placki amarantusowo-gryczane
-25g maki z amarantusa
-25g maki gryczanej
-2jajka
-1/4 łyżeczki sody
-opcjonalnie: cynamon, woda do rozcieńczenia
-tłuszcz do smażenia
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i smażyć placuszki na rozgrzanej patelni maźniętej tłuszczem
Polewy: tahini+whey i kakao+whey.
**********************************************
Pieczony udziec indyka, ziemniaki na parze ( średnio mi podeszło to mięso prawdę mowiąc, raczej bez powtórek)
Wątróbka drobiowa, kasza gryczana
Zmieniony przez - ulaulka w dniu 2016-03-04 11:11:52
-25g maki z amarantusa
-25g maki gryczanej
-2jajka
-1/4 łyżeczki sody
-opcjonalnie: cynamon, woda do rozcieńczenia
-tłuszcz do smażenia
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i smażyć placuszki na rozgrzanej patelni maźniętej tłuszczem
Polewy: tahini+whey i kakao+whey.
**********************************************
Pieczony udziec indyka, ziemniaki na parze ( średnio mi podeszło to mięso prawdę mowiąc, raczej bez powtórek)
Wątróbka drobiowa, kasza gryczana
Zmieniony przez - ulaulka w dniu 2016-03-04 11:11:52
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Wow, ale kolorowo
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html
...
Napisał(a)
Poniedziałek
Omlet z mąki kokosowej i kasztanowej
Roladki z indyka (szpinak, suszony pomidor, czosnek), frytki z selera
Wtorek
Placki maarantusowo-gryczane
Hummus (ciecierzyca, czosnek, sok z cytryny, oliwa z oliwek, podprażony sezam, trochę wody, sól)
Morszczuk w odrobinie mąki ryżowej
Zmieniony przez - ulaulka w dniu 2016-03-09 11:06:30
Omlet z mąki kokosowej i kasztanowej
Roladki z indyka (szpinak, suszony pomidor, czosnek), frytki z selera
Wtorek
Placki maarantusowo-gryczane
Hummus (ciecierzyca, czosnek, sok z cytryny, oliwa z oliwek, podprażony sezam, trochę wody, sól)
Morszczuk w odrobinie mąki ryżowej
Zmieniony przez - ulaulka w dniu 2016-03-09 11:06:30
Poprzedni temat
Bułeczki kokosowe by Kendi ;)
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- ...
- 52
Następny temat
Chleb z odżywką białkową
Polecane artykuły