SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

smazenie

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2388

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 195 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1498
Witam narazie nie mam jeszcze patelni taflonowej ani grilla ale pod koniec wakacji mam zamiar zakupić a mam ochotę na schabowego lub jajecznicę czy moge usmażyć na maśle 82%?>
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53201 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400752
typowy polski schabowy to nie jest dobry pomysl, natomiast jajecznica na masle wchodzi na miekko

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 33159 Napisanych postów 23233 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278211
odnośnie smażenia to czy 100gr boczku smażonego i dwa jajka sadzone to dobra kolacja na redukcji czy raczej zrezygnowac?? bo dzis kupilem - smaki straszne złapałem na boczek.


Odnośnie schabowego to czy schab duszony w sosie własnym lub z grzybami to juz dobra opcja?? czy tak samo jak smażony lepiej ograniczac


Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2015-07-30 19:46:22
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 195 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1498
a niby czemu nie mogę usmażyć schabowego na maśle bez panierki tylko w ziołach?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12086 Napisanych postów 160549 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234869
bo maslo ma niska temperature dymienia, orzez co nie nadaje sie do dlugotrwalem obrobki cieplnej, tym bardziej w wysokich temperaturach, usmaz na smalcu zwyklym, bedzie o wiele zdrowiej

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12086 Napisanych postów 160549 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234869
monkey22
odnośnie smażenia to czy 100gr boczku smażonego i dwa jajka sadzone to dobra kolacja na redukcji czy raczej zrezygnowac?? bo dzis kupilem - smaki straszne złapałem na boczek.


Odnośnie schabowego to czy schab duszony w sosie własnym lub z grzybami to juz dobra opcja?? czy tak samo jak smażony lepiej ograniczac



Zmieniony przez - monkey22 w dniu 2015-07-30 19:46:22



bardzo dobra opcja, jaja na boczku, smialo wcinaj
1

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 195 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1498
ale na smalcu ma lipny smak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
monkey22 Doradca
Ekspert
Szacuny 33159 Napisanych postów 23233 Wiek 43 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 278211
ziomusZPasja
ale na smalcu ma lipny smak
hehe.. czasem na sile trzeba:) jak na redukcji odstawilem cukier a lubialem a teraz kawa bez cukru i herbata juz smakuje normalnie, smalcu tez nie lubialem a teraz sie przyzwyczailem .itp itd. Chcąc osiągnąć sukces trzeba się poświecac:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17707 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Nie wiem dlaczego uważasz że na smalcu schabowy ma lipny smak, schabowego tylko na smalcu się robi niektórzy na oliwie robią, może być i oliwa ma większą temp dymienia lub kup sobie masło klarowane w sklepie.


Albo podsmaż sobie na maśle a potem do gara i sobie podduś.


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-07-30 20:32:34

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 195 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 1498
okej :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Szacuny 14678 Napisanych postów 53201 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400752
Kiedys ogladalem jakis program kulinarny z panem Geslerem (chyba nie maz Geslerowej) to twierdzil, ze kazdy rodzaj miesa powinno sie smazyc w tluszczu wlasnym. Czyli wieprzowine w smalcu, wolowine w łoju (?) wołowym, gęsine w tluszczu gesim itd...
Ze niby wtedy wychodzi najlepszy smak miesa

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Thermospeed Extra,a zawroty głowy.

Następny temat

15 lat - ocena - pomoc?

WHEY premium