SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Tłuszcze do smażenia

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1008

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 217 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4001
Jak myślicie co się bardziej nada na diecie?Nie mam narazie jakoś szczególnie obranego celu diety np. masa lub redukcja ale zastanwiam sie co bardziej nada jako zdrowy składnik podczas smażenia różnych potraw.Zastanwiam się pomiędzy olejem kokosowym/olejem ryżowym a oliwą z oliwek(zapomniałem dodać w temacie jeszcze masło...Chodzi o masło klarowane).
Co byście mi bardziej polecili>I dlaczego? z góry dzięki za pomoc.Jakby ktoś miał lepsze propozycje to proszę pisać.

Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-05 13:46:15

Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-05 13:51:57

Zmieniony przez - xSprinterx w dniu 2015-01-05 13:55:20
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191525
Smaży się na smalcu, oleju kokosowym i maśle klarowanym z względu na temp. dymienia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 217 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4001
Rozumiem że wszelkie rafineryjne odpadają?Bo słyszałem że o wiele gorszej jakości są.Dla przykładu ostatnio jakimś cudem znalazłem u mnie w sklepie olej rzepakowy tłoczony na zimno nierafineryjny to wydaję mi się że tego typu oleje powinny być ok no nie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 3043 Napisanych postów 51774 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 350085
rzepakowy nierafinownay jak najbardziej ok, kokosowy do smażenia może być rafinowany.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 217 Wiek 27 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 4001
Dzięki za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6304 Napisanych postów 76213 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 755934
Do krótkiego smażenia nadają się w zasadzie wszystkie z niewielką zawartością wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Możesz też spróbować bezkaloryczny olej do smażenia.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bardzo proszę o pomoc w sprawie obliczeniu zapotrzebowanie kalorycznego

Następny temat

Zmiana wagi

forma lato