SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

wegle + tluszcze

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4326

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1357 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22874
ok, wrzuce w swoim czasie narazie jestem zajety. ocenicie i zobaczymy. te bledy sa stad , ze podczas pisania licze przerwy miedzy seriami i brzmi zbytnio nie po polsku :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1357 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22874
diete mam wrzucona na profilu, bo tutaj nie potrafie. ocencie to, aczkolwiek jest to tylko jeden dzien, bo w wiekszosci to wszytsko jest urozmaicone, tego dnia wedlina, nastepnego ser, na kolacje jajka, tluszcz moze byc z chleba slonecznikowego lub zoltego sera, badz tez jakiegos karczku, lub pasztet z poledwica. jem ogolnie wszystko tylko to jest przyklad, ktory oczywiscie stosuje ;p. ? ta margaryne benecol nie ma wgl tluszczy trans , ma kwasy LA i ALA omega 6 i3, witaminy E,D,A w sporych ilosciach co mnie ciesz , lecz te wszystkie maragaryny w wiekszosci obnizaja cholesterol, co za tym idzie testosteron, dlatego staram sie tez wrzucac wlasnie jakies tluszcce nasycone jak powyzej napisalem. ocencie dietke, chetnie wyslucham uwag ;d
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
delma do wywalenia, za dużo jej w diecie, w ogole zamień ją na prawdziwe masło. posiłek 3 i 4 do wywalenia, zamień na mięso plus węgle plus warzywa. bardzo monotonna dieta. piszesz, że dużo wymieniasz składników. piszesz "tłuszcz może być z chleba słonecznikowego" yyy? odpusc sobie taki chleb, a w szczegolnosci ziarna slonecznika. z margaryna nie przesadzaj, ja bym w ogole jej nie jadl.

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1357 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22874
pytanko dotyczace przyswajalanosci bialka i witamin z mies, poniewaz gotuje krotko 5-10 min i czy to ma jakis wplyw na przyswajalnosc gdybym gotowal 20 -30 min ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
stary, nie przejmuj się takimi pierdołami. nie jesteś koksem, który startuje na mr olimpia więc nie zakszątaj sobie głowy takimi rzeczami

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1357 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22874
ale nie bedzie tak ze sie wartosci odzywcze nie wchlonia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 373 Napisanych postów 732 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16921
Uważaj tylko żebyś nie gotował za krótko żebyś się nie nabawił jakiegoś zakażenia. Za długie gotowanie też nie wskazane żeby nie uszkodzić za bardzo struktury białek.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1357 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22874
wlasnie, chodzi mi o wchlanialnosc witamin i mineralow, szczegolnie tych z grupy B- fundament do dobrej regeneracji i odpornośći, a czy przypadkiem z krotkim gotowaniem miesa nie jest jak z bialkiem jaj , ze jest mniej przyswajalne i gorzej sie wchlania, bo czuje iz po ugotowanym miesie w 10 min regeneracja nie jest jak po gotowaniu 30 min. albo po prostu złudzenie ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 94 Napisanych postów 1357 Wiek 28 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 22874
one question, czy wliczac wegle z warzyw i tluszcz np, z kasz, chlebow bez ziaren? bo nie wiem czy to sie liczy, a chetnie bym dorzucil troche skrobi i innych tluszczy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 137 Wiek 32 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1539
Gotowane mięso jest łatwiej strawne niż surowe lub niedogotowane. Zdegradowane białko w porównaniu z białkiem nierozłożonym jest, jak rozpleciona sznurówka przy sznurówce zawiązanej na supeł.
Jakie witaminy konkretnie? Niacyny (B3) nie "zniszczysz" obróbką cieplną, z resztą gorzej. Dla zachowania największej ilości witamin gotuj na parze (mięso bardziej soczyste, prawie jak duszone), w ostateczności szybko gotuj na większym ogniu.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta redukcyjna do oceny

Następny temat

Dieta dla osoby na wózku inwalidzkim.

WHEY premium