SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

gainer lepszej jakości - który wybrać?

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2251

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Bierz polski wyrób a nie amerykańskie wynalazki. Masz pewność co do składu.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Bull Administrator
Ekspert
Szacuny 920 Napisanych postów 55283 Wiek 50 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 336126
chyba jakoś inaczej policzyłeś bo białko + musli w odpowiedniej proporcji da Ci tyle wartości co gainer w miejsce którego masz to wstawić
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
anubis84
dextroza na 100g ma 10g cukrów


a skąd Ty masz to info, bo ja myślałem, że dekstroza = glukoza = 100g produktu = 100g cukru

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
za szybko pisane
cukier dextroza, na 100g produktu jest 10g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
tak też myślałem, ale wolałem się upewnić, bo nigdy nic nie wiadomo na tym świecie :D

czyli mówisz anubis żeby nie pchać się w suple z USA tylko raczej z PL wybierać... no wszystko fajnie, ale te nasze produktu są zalane cukrem, a ja nie toleruję cukru w diecie. w sensie nic mi się po nim nie dzieje, jak zjem, jednak mam tendencje do zalewania się i muszę na niego szczególnie uważać. dlatego interesuje mnie gainer gdzie jak zapodam z niego 50g węglowodanów netto to w nich będzie max 10-15% cukru. a z drugiej strony vitargo takie drogie...

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Amerykańskie też nie wiadomo ile czego mają naprawdę, tam normy odchyłek są spore wg prawa i coś co jest np białkiem tak naprawdę to bulk, chcesz dobry posiłek to j.w Bull lub np płatki ryżowe zalać wodą, dodać wpc i masz gainera, czy owsiane zmielić. Maltodekstryny to też cukry. Po trenigu jak dasz to się nic nie stanie.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
a jeszcze anubis tak na jedno słowo - czy w dobrym żyję przekonaniu, że węgle z białego ryżu to węgle szybko strawne, natomiast z płatków owsianych to węgle wolnostrawne?

Jak jest w przypadku kasz, makaronów i ziemniaków? jesteś w stanie się wypowiedzieć?

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12041 Napisanych postów 160432 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1234391
mniej wiecej tak jest.| jak ryz rozgotujesz to masz stosunkowo szybkie wegle.
kasza wolno strawna
makaron masz pelnoziarnisty i zwykly wiec tak samo jak z platkami i ryzem bialym

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17707 Napisanych postów 132168 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460711
Nim pieczywo makarony ciemniejsze tym więcej błonnik i się tarwią dłużej, wpływ na to ma j/w stopień rozgotownia i rozdrobnienia.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
czyli analogicznie jest z makaronem i kaszą, bo nie wiem czy dobrze rozumiem, jeśli chodzi o ryż i stopień rozgotowania? tzn. ryż rozgotowany to szybkie węgle, i teraz czy analogicznie jest z kasza i makaronem? dobrze zrozumiałem, że jak rozgotuję kaszę, albo makaron pełnoziarnisty to z 'wolnych' węgli zrobią się 'szybkie'? a co z ziemniakami?

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Bialko-Kobieta

Następny temat

kreatyna i bcaa

WHEY premium