SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta masa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1515

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 181 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7756
Proszę o pomoc w diecie na masę.

W posiłku nr 3 na początku miałem gotowanego kurczaka + ryż, ale gotowanym kurczakiem już rzygam, a zimny ryż nie przejdzie mi przez gardło - jednym słowem OHYDA! Do tego po tym posiłku często brzuch mnie boli i trudniej jest mi ćwiczyć na siłowni. Dlatego zamieniłem to na gainera, który jest banalny w przygotowaniu, ale teraz widzę, że odbiło się to na zmniejszeniu wartości energetycznej o 200 kcal i białka jest dużo mniej, co mnie nie zadowala... Jakieś pomysły ?



Zmieniony przez - masseur w dniu 2014-03-21 10:35:10
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 896 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 36654
Za dużo prochu. Jak Ci nie smakuje kurczak to może wołowina smażona ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 149 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1271
banan i gainera razem bezposrednio po treningu.pozniej do 1,5 godziny po treningu zjedz kurczaka jak jest u ciebie. smazonego najlepiej jak najmniej ale wiadomo czasami trzeba :p sprobuj upiec, mi smakuje dobrze.mieszaj tez z rodzajami ryzu(paraboliczny, brazowy). i takie pytanie czy wciskasz ten twarog sam?

"NO PAIN NO GAIN"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 181 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7756
Wołowina droga jest, no i tłuszczu ma też więcej nie? Poza tym z zimną wołowiną będzie podobnie jak z zimnym kurczakiem.
Zresztą tu nie chodzi o samo mięso. Zimny ryż też jest niedobry.


>>banan i gainera razem bezposrednio po treningu>>
Właśnie z gainerem mam taki problem, że nie mam gdzie go schować. Mam niby taki pojemnik, ale z niego wszystko się wylewa. A przygotowywanie gainera w szatni, po treningu też jest trochę nie bardzo, tym bardziej, że nie mam dostępu do ciepłej wody. No i jeszcze trzeba to wymieszać - w domu robię to mikserem.
Co do twarogu - tak jem go samego.

Zmieniony przez - masseur w dniu 2014-03-21 16:52:47
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 149 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1271
no droga niestety.no ma troche wiecej ale bialko lepszej jakosci.ryz mozna jesc na zimno i bedzie smakowal dobrze np. ryz, jogurt naturalny i jablko.mysle ze dobra przekaska.sam czasami stosuje

"NO PAIN NO GAIN"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 94 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 1044
masseur może tak zainwestuj w shake'a.
Gainera nie trzeba mieszać z ciepłą wodą, wystarczy woda niegazowana ze sklepu którą zapewne pijesz na treningu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 149 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1271
tak jak kolega napisal.zwykly shaker i po klopocie.w shakerze masz odmierzona dawke gainera i po treningu tylko wode dolewasz i masz gotowe :p

"NO PAIN NO GAIN"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 679 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5991
a dlaczego do kurczaka nie dodasz sosu? mialem problem jak ty, po 4-5 miesiacach masówki gotowany jałowy kurczak wychodził mi bokiem. polecam sos slodko kwasny polowa sosu to okolo 160kcal ale najwazniejsze jest to ze cale danie wchodzi w sekunde

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 181 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7756
W sumie... Może i ta wołowina z sosem słodko kwaśnym byłaby nawet dobra. No i ryż mógłbym też nim polać. A jakiego sosu słodko kwaśnego używasz?

Zainwestuje w shakera, dzięki.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 679 Wiek 33 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 5991
Wołowina z sosem - nie marnuj wołowiny :D. Kura sie dobrze komponuje z tym sosem. w Piotrze i Pawle masz za 3zł akurat na 2 porcje. W biedrze tez widzialem

makro sie liczy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 181 Wiek 29 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 7756
Ok. A jak mam przygotować tą wołowinę, bo nie mma pomysłu ? Ugotować czy usmażyć ? (wolałbym smażoną, bo smaczniejsza, ale gotowana zdrowsza)
I jeszcze jedno pytanie. Jeśli mam w diecie 100g kurczaka, to te 100g to jest waga przed czy po ugotowaniu/usmażeniu ? Bo jak układałem sobie dietę i pakowałem 100g piersi z kurczaka, to ważyłem ją zanim wrzuciłem do gara/na patelnię. A przecież podczas gotowania/smażenia, masa ulega redukcji.

Zmieniony przez - masseur w dniu 2014-03-22 14:31:38
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny i drobne wskazowki? :)

Następny temat

Odchudzanie/trening w wieku 16lat

WHEY premium