...
cześć wam przeglądając profil Michała Karmowskiego natknąłem się na jego nowy filmik dotyczący , jak powinno ważyć się białko w tym filmiku opisuje że powinno ważyć się przed gotowaniem czy smażeniem ale przecież jak wpiszemy na stronce np ile białka ma pierś z kurczaka to wyskoczy 21g białka w czystym mięsie , a surowe mięso składa się też z wody więc po usmażeniu ta woda wyparuje i ilość białka okaże się mniejsza , więc jak prawidłowo mam to robić obecnie ważę usmażone piersi np 150g usmażonej lub ugotowanej ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
robisz 200g piersi, wychodzi, ze masz ~42g, po obrobce gramatura posilku to zalozmy ~150g, ale ilosc bialka pozostaje mniej wiecej taka sama
...
Napisał(a)
źle robisz waż przed usmażeniem, po usmażeniu nigdy nie wiesz ile było przed. Każde tabele kaloryczne podają mięso surowe
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Poprzedni temat
Dieta do oceny i porady dotyczace diety
Następny temat
dieta to sprawdzenia 92kg masa
Polecane artykuły