Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
281
witam mam pytanie odnośnie makroskładników.
Jestem na redukcji już 4 miesiąc i z góry zalożyłem ograniczenie tłuszczy. Skupiłem się głównie na kaloryczności produktów, wybierając te zdrowsze. Moje pytanie jest następujące wg. makroskładników tłuszcz powinien być 30% diety jak dla mojej wagi około 70 gram. po podliczeniu okazało się że przyjmowałem okolo 20g. gdyż z założenia go ograniczyłem.
Moje pytanie co jeść by był on w normie? potrawy preferuję gotowane/pieczone więc smażenie odpada (przynajmniej nie co dzienie), ryby jem ale też nie każdego dnia co 2, 3 dni. Jem jajka ale i to nie dostarcza tych 70 gram. Więc jak wy sobie z tym radzicie że na redukcji dostarczacie odpowiednią ilość tłuszczy?
Węgle i białko ok ale tłuszcze mam dylemat. bo co mam jeść codziennie garść dyń, słonecznika, orzechów czy jak?
Szacuny
0
Napisanych postów
56
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
281
nie wiem czy te makroskładniki muszą być zgodne każdego dnia bo zdaża mi się ale też kurcze :( zadko że dostarczam tych 70 g. tluszczy może z 2 dni w tyg.
Szacuny
7
Napisanych postów
462
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
4408
Ktoś siedzi i pisze artykuł o tłuszczach, a ludziom Twojego pokroju nawet nie chce się przeznaczyć tych 10 minut na ich przeczytanie. Już dawno byś znał odpowiedzi na swoje pytania.