I. Dieta:
IF 16/8, dwa posiłki przed treningiem (25% i 25% zapotrzebowania) i 1 po treningu (50% zapotrzebowania): 13.00 I posiłek, 17.00 II posiłek 19.00 trening, 21.00 III posiłek
Wcześniej miałem podział 2500/2500 i przez 2 tyg. stało w miejscu, dlatego ucinam w ten sposób.
Zapotrzebowanie obliczone ze wzoru to 2750kcal, współczynnik 1.25,
-10% DT = 2450, 210b/60t/268w
-30% DNT = 2000, 210b/60t/155w
II. Trening:
W treningu jestem słabo obeznany, ułożyłem takie coś, proszę o ewentualne korekty:
3 x FBW A-B-A, B-A-B - co 3 trening zwiększanie obicążenia
A:
1. Nogi: Przysiady ze sztangą 3x10
2. Klatka: Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 3x10
3. Plecy: Wiosłowanie sztangą 3x10
4. Barki: Wyciskanie sztangi nad głowę 3x10
5. Triceps: Wyciskanie w wąskim uchwycie na ławce poziomej 2x15
6. Biceps: Wyciskanie sztangą na stojąco 2x15
B:
1. Nogi + plecy: Martwy ciąg 3x10
2. Klatka: Wyciskanie sztangi na ławce poziomej 3x10
3. Plecy: Ściąganie linki wyciągu górnego w różnych uchwytach 3x10
4. Barki: Wyciskanie sztangielek siedząc 3x10
5. Triceps: Wyciskanie francuskie sztangielek 2x15
6. Biceps: Wyciskanie sztangielek na stojąco 2x15
1 x siatka 2h, 1 x piłka nożna - średnio intensywnie
Ewentualnie dołożę 40-50min aerobów w DNT
III. Pytania:
1. Czy jedząc 2 posiłki przed treningiem mam szansę by redukcja się powiodła? Czy pokombinować coś z oknem żywieniowym, treingiem i zrobić 1 posiłek przed?
2. Czy białko z produktów roślinnych np. makarony wliczać do ogólnej sumy białek czy tylko zwierzęce? Np. mam 200g białka zjeść, ale 170 jest z mięcha to wtedy dołożyć miecha (oczywiście kcal wliczam do sumy)
3. Czy tyle tłuszczy wystarczy czy lepiej uciąć coś z węgli w DNT na poczet tłuszczy np. 100w i 100t?
Zrzut przykładowego DT i DNT z potreningu.pl:
W diecie występują również: inne warzywa, ziemniaki,jajka, makrela, mozzarella, ser pleśniowy blue, wątróbka z kurczaka, polędwiczka wieprzowa, nóżki z kurczaka, karkówka, wołowina
Proszę o odpowiedź na pytania oraz o uwagi co do diety i treningu
Pozdrawiam, ssky