SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mielona wołowina.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 7223

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 760 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24102
Witam, krótka piłka.

Warto się w to pakować czy to kupa jest.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 274 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 3557
w lidlu jakiś czas temu widziałem kawałki (pakowane) wołowe na gulasz... takie kostki, kolor był zachęcający, nie widać było praktycznie ścięgien, pasów tłuszczu itp, zadziwiająco tanio były, nie pamiętam już ceny. Najlepiej kupować wołowine w kawałku, nie musi byc to poledwica (nawet bez sensu przeplacac) czy nawet ligawa.. może być spokojnie udziec.. dobry udziec ma nawet ponad 20g białka na 100G i 2-3 g tłuszczu, szponder ma chyba dużo tłuszczu.. zresztą to widać.. udziec chudy za 22-23 zł kiedyś był, np w Auchan, kupić, zmielić, albo na stek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 218 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2847
O tatar Ci chodzi? Jak dobry, to warto.

Konkretna bielizna męska http://www.key4u.pl/pl/391,men,category 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 109 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4486
Oczywiście, jeśli jest z pewnego źródła, a więc wiesz dokładnie, co było mielone. Kiedy nie masz zaufania do składu już zmielonego mięsa, możesz kupić całą część i samemu zmielić.
1

Don't panic! It was just murder, my dear Watson...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 760 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24102
Tatar, lub mielone mięso 500g wołowiny.

Na opakowaniu podają, że 83 % wołowiny jest.

Cenowo wypada jak kurczak, a w przypadku kurczaka jestem na etapie, że już od dłuższego czasu piję go zmielonego w soku dlatego pytam.

Bo robię sobie z tej wołowinki kotleciki/burgery.
I pytam po prostu czy to mięsko gotowe zmielone wołowina 83 % czy dobra, czy to kupa jest po prostu, że ... wie co w środku w sumie tego nei wie się nigdy, ale po prostu czy można się na to przerzucić.
Mięso wygląda ładnie i tak samo pachnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 218 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2847
Drobno posiekasz cebulkę, do tego pieprz, sól i można dodać trochę magi. Palce lizać :)
Raz smak a dwa, że to mięso bardziej wartościowe odżywczo niż kurczak. Ja kuraka zastąpiłem indykiem.


Zmieniony przez - Metaraon w dniu 2013-09-17 14:21:24

Konkretna bielizna męska http://www.key4u.pl/pl/391,men,category 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 760 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24102
Akurat cebulki nie mogę bo zemsta faraona

Mięsko po usmażeniu jest kruche, bieleje itd, nie guma jak w przypadku słynnego tataru sokołowa co po usmażeniu nadal był różowy

Czyli mówicie, że można się na to przerzucić do codziennej diety ??
Mięso kupowane w Lidlu.

Pewnie jadłbym taką wołowinę z 2x dziennie i reszta kura.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Nie lepiej i korzystniej przejśc się do sklepu mięsnego, żeby Ci zmielili kawałek mięsa? Przynajmniej wiesz, co jesz.

Do diety wprowadz ryby, wieprzowinę, wołowinę, podroby - nie musisz jeśc non stop kury, jeszcze w postaci piersi.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 760 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24102
A jak to wygląda cenowo gdybym chciał kupować sam wołowinę i nawet sam bym sobie mógł ją mielić, to nie problem.

Chodzi mi to jak mniej więcej wygląda cena wołowiny z poszczególnych części za 1kg
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Wyjdzie z pewnością drożej, jak paczkowane - ale nie ma się co dziwić, bo dostajesz 100% mięsa, a nie produkt wcześniej mielony, niewiadomego pochodzenia, o zawartości mięsa na poziomie 80%. O ile się nie mylę, ta wołowina lidlowa jest garmażeryjna?

Osobiście proponuje odpuścić sobie takie wynalazki, jako stały składnik diety.

Śmiało możesz również w diecie uwzględnić wieprzowinę, która wychodzi o wiele taniej, a również nada się np. na sphagetti, czy klopsy.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 760 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 24102
Tak, garmażeryjna.
Mógłbyś mi to słowo wyjaśnić bo nie do końca je rozumiem.

Muszę się rozeznać ile by kosztowała poszczególna część z wołowiny, bo polędwiczka wiadomo droga i trochę nie do mielenia się nadaje, ale inne części pewnie były by tańsze i gdyby taki interes nie wychodził jakoś potężnie drożej od kury to i mógłbym zamienić.

Muszę zacząć wprowadzać nowe rzeczy jak właśnie wieprzek itd bo kurę piję w soku już, ale mi to nie przeszkadza policzyłem według tego ile minimum kury zjadam dziennie, to wyszło niecałe 600kg stąd to obrzydzenie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Też bym rzygał, jedząc ciągle kurę. Pieczeniowe części, czy gulaszowe woła można dostać po całkiem niezłych cenach. Ładniejsze części niestety już jednak trochę kosztują, więc na stejki trzeba wyłożyć trochę z portfela

Mięso garmażeryjne - cóż, sam fakt, że mięsa jest tam 80% mówi za siebie. Liczyć na to, że jest to kawałek dobrej jakości też ciężko Innymi słowy, kupujesz niewiadomego pochodzenia zmielone mięso, z czego 1/5 to dodatki, których niekoniecznie potrzebujesz.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja numer dwa czyli troszkę pytań do specjalistów i dziennik ivvana

Następny temat

Kiedy jeść posiłki podczas redukcji

WHEY premium