SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Gotowana wołowina

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 8293

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Chłopaki wrzuciłem do garnka 340g wołowiny,po gotowaniu ważyła ok.100g,wiem,że tak musi być,ale czy całe białecko zostaje w mięsie?(podkreślam,że wołowina gotuje się 2 godziny)

foks
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

Wyjątkowo przepyszny zestaw!

Zgarnij 3X NUTLOVE 500 w MEGA niskiej cenie!

KUP TERAZ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Sory,po gotowaniu ważyła ok.200g,troche pokręciło mi się

foks
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
troche sie wygotowywuje, widać to w postaci piany, troche to śmiedzi, ale jeśli bardzo Ci zależy na białku to smacznego


pozdrawiam_młody_®

Copyright©
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Czyli białeczko zostaje?Tak?

foks
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
tak ale nie całe, jeśli zalezy Ci na całym białku to wypij tez wode w któej sie dotowała, ale lepiej ugotwać wiec wołowiny niż spijać tą wode


pozdrawiam_młody_®

Copyright©
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Czyli według Ciebie taka sama sytuacja zachodzi podczas gotowania,np. piersi z kurczaka?Przeciez duzo osób twierdzi,ze do wyliczania kalorii zawsze bierze sie ta wartość(wage) przed gotowaniem.

foks
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Witam
Po ugotowaniu mięsa - procentowa zawartość białka jest większa. Mięsa wagowo jest niestey mniej, więc i białka też.

Pozdrawiam

Piotr Folęga
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Pinter,czyli jeśli gotuję 340g piersi z kurczaka po gotowaniu zostaje 240g to do wyliczania kalorii biorę tą wartość po gotowaniu?Tak?

foks
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 1600 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 18077
witam!
a poco sobie utrudniać ,życie załóżmy ,że gotujemy 340g wołowiny (przyjmij sobie wartości z mięsa surowego) po ugotowanie masz te same wartości jak przed (minimalne odchyły rzędu 2-3% )
zakładamy ,że chcieliśmy mieć dwie porcje to ważysz mięso ,dzielisz na pół i nic nie musisz specjalnie wyliczać
członek- mafia.suple.hardcor.pl

członek-mafia.suple.hardcor.pl i VITALMAX rulez

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 57 Napisanych postów 10990 Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 88360
jest na to rada...(zreszta nie wiem po co sobie zycie utroodniac takimi szczegolami) a mianowicie wrzucamy piersi do gotujacej sie wody, tak samo wolowine...
wysoka temp sprawia ze bialko miesa scina sie na zewnoatrz i nie wypuszcza sokoow do wywaru....zreszta te straty bialka sa minimalne...tak minimalne ze nie warto sie tym przejmowac..


misOO
*** Gróbas w Suplementacji ***
いたしました

Pozdrawiam
misoo

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10876 Napisanych postów 49743 Wiek 27 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
i tak najlepsza jest z grilla ;P


pozdro

haaron

----------------------------------------------
To TYLKO MOJE ZDANIE, mozesz uwazac inaczej !!!!
<BANG!> YoU'rE DeAd, BrAiN`s OuT YoUr HeAd ;]
* pomoglem? kliknij gdzies tu ------------------------------------------------------------------------>
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Prostowanie wlosow i..

Następny temat

FIGURA1

sosy