Szacuny
0
Napisanych postów
36
Wiek
47 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
224
w/g mnie tak , bo po co inaczej je odmrażać.
jeżeli to nie jest mielone, bo mielonego sie nie da ,gdyby poleżalo dłuzej lub nawet do tego czasu zrobiło sie śliskie ,mozesz umyć je w gorącej wodzie ,po to tez żeby zmyc zapach, co nie znaczy ,że jeszcze nie nadaje sie do spożycia. Za to nadpsute mięso ma już specyficzny smak.Zjesz albo nie zjesz.
eksperymentuj
w lodówce zawsze poleży dłużej
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Wiek
32 lat
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
ja kupuję mięso np dziś i go mrożę i za 2 tygodnie go odmrażam ale jakoś nie mam ochoty go jeść daję go znowu do zamrażalnika i leży czasami po kilka miesięcy i go normalnie jem,robię już tak kilka lat i nic się nie działo.
Szacuny
209
Napisanych postów
8489
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
129311
To, że Tobie nic nie jest to nic oznacza. Z pewnością taka praktyka nie jest rozsądna. Jak chcesz już ponownie zamrozić mięso to poddaj je obróbce termicznej i dopiero zamroź.
Szacuny
43
Napisanych postów
8449
Wiek
42 lat
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
48421
jak mrozisz mięso to płyny zwiększają swoją objętość i rozwalają włókna. Wszystko się miesza ze sobą i powoduje znacznie bardziej przyśpieszone psucie się żywność. Identyczny powód jest tego, że mrożone mięso w smaku jest nieciekawe.