n
...
Napisał(a)
Powiedzmy, że mam mieso do 19.11.2012 a kupilem je 15.11.2012 i dam je a 2 tygodnie. Czy jak je wyciagne to musze je zjesc w ciagu 24h od odmrozenia?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
w/g mnie tak , bo po co inaczej je odmrażać.
jeżeli to nie jest mielone, bo mielonego sie nie da ,gdyby poleżalo dłuzej lub nawet do tego czasu zrobiło sie śliskie ,mozesz umyć je w gorącej wodzie ,po to tez żeby zmyc zapach, co nie znaczy ,że jeszcze nie nadaje sie do spożycia. Za to nadpsute mięso ma już specyficzny smak.Zjesz albo nie zjesz.
eksperymentuj
w lodówce zawsze poleży dłużej
jeżeli to nie jest mielone, bo mielonego sie nie da ,gdyby poleżalo dłuzej lub nawet do tego czasu zrobiło sie śliskie ,mozesz umyć je w gorącej wodzie ,po to tez żeby zmyc zapach, co nie znaczy ,że jeszcze nie nadaje sie do spożycia. Za to nadpsute mięso ma już specyficzny smak.Zjesz albo nie zjesz.
eksperymentuj
w lodówce zawsze poleży dłużej
...
Napisał(a)
ja kupuję mięso np dziś i go mrożę i za 2 tygodnie go odmrażam ale jakoś nie mam ochoty go jeść daję go znowu do zamrażalnika i leży czasami po kilka miesięcy i go normalnie jem,robię już tak kilka lat i nic się nie działo.
...
Napisał(a)
tak sie nie robi, jak odmrozisz to nie mozesz go zamrozić suple91 : o
n
...
Napisał(a)
No jak odmrozisz mieso po takim czasie i zamrozisz znowto powodzenia... Miesio jest nadpsute i śmierdzi nieziemsko
Pewnosc siebie to najwieksza broń
...
Napisał(a)
Mi jakoś nigdy nic nie śmierdziało i nigdy się nie zatrułem.Więc kolejny mit obalony
...
Napisał(a)
To, że Tobie nic nie jest to nic oznacza. Z pewnością taka praktyka nie jest rozsądna. Jak chcesz już ponownie zamrozić mięso to poddaj je obróbce termicznej i dopiero zamroź.
...
Napisał(a)
jak mrozisz mięso to płyny zwiększają swoją objętość i rozwalają włókna. Wszystko się miesza ze sobą i powoduje znacznie bardziej przyśpieszone psucie się żywność. Identyczny powód jest tego, że mrożone mięso w smaku jest nieciekawe.
... .. .
Polecane artykuły