Celem jest poprawa sylwetki, obniżenie poziomu tkanki tłuszczowej.
Na okres redukcyjny przeznaczam 8 miesięcy:
listopad-grudzień: 200g ww/kg
styczeń-luty-marzec: 150g ww/kg
kwiecień-maj-czerwiec: 100g ww/kg
Proszę nie sugerować innych diet, zdecydowałem się na takową, proszę o konkretną pomoc.
Ilość białka i tłuszczy dopasuję później do zapotrzebowania, prosiłbym o pomoc, czy takie posiłki mogą być, czy produkty są dobrze dobrane, co muszę zmienić?
1 posiłek (6:00)
- jajecznica z cebulą
- chleb razowy
- pomidor
2 posiłek (9:30 - w szkole)
- pierś z kurczaka
- ser żółty
- ogórek
3 posiłek (13:30 - w szkole)
- pierś z kurczaka
- orzechy włoskie
- ogórek
4 posiłek (16:00 - przed treningiem)
- ryż brązowy/ kasza gryczana/ makaron pełnoziarnisty
- pierś z kurczaka
- brokuły
TRENING: 17:00-18:30
5 posiłek (18:30 - bezpośrednio po treningu)
- odżywka białkowa
- 2 banany
6 posiłek (21:00)
- ryba
- oliwa z oliwek
- warzywo (np. ogórek czy pomidor)
Idę spać: 22:00-23:00
Wiem, że dieta jest monotonna, ale bardziej jest mi to na rękę, ponieważ jestem na utrzymaniu rodziców, a matka nie ma czasu kombinować, dlatego podam jej określony jadłospis i będę tak jadł.
Produkty dobierałem mniej więcej według tego co lubię.
Pytanie o ser żołty, czytałem, że można spożywać na diecie low carb, mimo tego, że potencjalnie jest tłusty.
Czy warto jest jeden dzień w tygodniu podbić węglowodany do normalnej zbilansowanej diety?
Będę trenował 6x/tygodniu (każda partia innego dnia + aeroby po każdej sesji treningowej) Proszę nie krytykować mojego systemu treningowego ;) Dzień z normalną liczbą węglowodanów dawałbym siódmego dnia (bez treningu)
Jeszcze jedno pytanko dotyczące Omega 3? Czy zastępuje to źródło tłuszczy? Gdzie mogę to kupić i jaka cena? I jak dawkować?
Zmieniony przez - Fumciak w dniu 2012-10-29 22:33:13
Zmieniony przez - Fumciak w dniu 2012-10-29 22:41:34