SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

smazenie na redukcji

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 9968

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 156 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6230
Witam, z racji, iz zabieral sie bede za kolejna redukcje mam pytanie. Poprzednie redukcje wychodzily mi calkiem fajnie, ale jadlem tylko rzeczy gotowane, grillowane i pieczone. Robilem sobie np. salatke warzywna, gotowalem kurczaka i polewalem wszystko oliwa z oliwek. Zastanawiam sie czy np. moglbym kurczaka sobie podsmazyc na oliwie i dorzucic do warzyw, tak mi bardziej smakuje. Pomijam tutaj kwestie zdrowotne i to, ze oliwa po czesci traci swoje wlasciwosci gdy na niej smazymy. Chodzi mi tylko o to czy jezeli sobie ustawiam jakis tam bilans np. BTW 2g/1g/3g to na ostateczny efekt reduckji wplynie to, ze ten 1g tluszczy to oliwa na ktorej smazylem czy oliwa, ktora wykorzystalem tylko do polania sobie warzyw i miesa, czy moze istotne jest tylko to, zeby bilans dzienny/ tygodniowy sie zgadzal?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 143 Wiek 39 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3051
Zdrowsza będzie naturalnie oliwa w sałatce. A dlaczego? Wartości kaloryczne Ci się nie zmienią. Oliwa usmażona czy świeża będzie miała tyle samo BTW (bardzo małe wahania). Ale oliwa usmażona będzie już poddana obróbce termicznej, w związku z czym zaczną dokonywać się w niej przemiany (tu już niech może mądrzejsi wyjaśnią). W każdym razie BTW będziesz miał takie samo, ale oliwa będzie mniej zdrowa, a jak ją przegrzejesz (zobacz na temperaturę zapłonu) to będzie wręcz trująca.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 156 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6230
Tak jak pisalem, chodzi mi tylko o to czy smazenie na oliwie bedzie mialo wplyw na efekt koncowy redukcji, jezeli bilans BTW bedzie sie zgadzal. Chodzi mi tutaj w ogole o smazenie. W poprzednim poscie napisalem o oliwie z oliwek, ale moge zrobic tak, ze np. polowe zapotrzebowania bede pokrywal z oliwy z oliwek (na zimno, np. w salatkach), a druga polowa to bedzie ogolnie tluszcz zawarty w miesie czy innych produktach + smalec na ktorym tam sobie cos podsmaze. Czy moge sie tak redukowac i spodziewac sie takich efektow jak na moich poprzednich redukcjach, czy raczej jestem z gory skazany na niepowodzenie. Pytam bo chcialbym zeby nawyki z redukcji nie byly tylko 2-3 miesieczna restrykcja, ale zeby moja redukcja nie roznila sie zbytnio od normalnego odzywiania. Wiadomo, ze bede musial ograniczyc wegle, zmniejszyc kcal ale nie bedzie ta dieta meczarnia, a takze po zakonczeniu nie wskocze od razu na smieciowe jedzenie, bo psychika sie bedzie domagac. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 978 Napisanych postów 11361 Wiek 5 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 191521
Ja bym jadł tak jak piszesz czasem smażone i gotowane , smażyć jak już lepiej na smalcu .
Oliwe/Lniany do sałatek, jak nie będzie lecieć z fatu no to mniej posiłków smażysz i dajesz gotowane jeśli widzisz różnice.
To nie może być musem i męczarnią , nie jesteś skazany na nie powodzenie .
Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1768 Napisanych postów 4335 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1261544
Jeśli pomijasz aspekt zdrowotny to liczy się bilans. Tylko będziesz miał problem z określeniem rzeczywistej ilości tłuszczu który zjesz bo wiadomo, że nie cały tłuszcz który użyjesz do smażenia wsiąknie w potrawę.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 156 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6230
Wiem, wiem. Mysle jednak, ze te z 5-10g tluszczu, ktore przez caly dzien przygotowywania potraw zostanie na patelni, nie zrobi az tak duzego deficytu :). Pozdrawiam i dzieki za pomoc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 9947 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 52544
Jak juz chcesz smażyć, to nie na oliwie, tylko np. tłuszczu kokosowym/smalcu.

Poszukuję książki "Na początku był głód" M. Konarzewskiego, gdyby ktoś miał egzeplarz na sprzedaż - proszę o kontakt mailowy ;)

Jedna z bardziej przemądrzałych osób na forum.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 488 Wiek 38 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 9820
Jak już smażyć to na oleju beztłuszczowym... można kupić taki w sklepie sfd...

The race is long... and in the end it's only with yourself...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 156 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6230
Dokladnie, smazyl bede na smalcu. Szkoda mi kasy na oleje w sprayu. Jezeli moge z powodzeniem smazyc na smalcu, uwzgledniajac go poprostu w bilansie to jestem za tym rozwiazaniem.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dietka na mase do sprawdzenia

Następny temat

Pytanie-kostka z mintaja?

WHEY premium