SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Redukcja 40kg. Dieta do oceny. Need help.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5614

Formularz - Proszę o pomoc

Wiek

20

Płeć

mężczyzna

Waga

150

Wzrost

195

Poziom bf (zdjęcie poglądowe)

duzo za dużo

Aktywność w ciągu dnia (cały tydzień): (praca/uczelnia/zajęcia domowe? O której trenuję, wstaję, kładę się spać? O której mam przerwy w pracy?)

praca fizyczna zależnie od dnia ok 5-8h, wstaję 7 kładę sie 23, przerwy mam dowolnie.

Uprawiane sporty, częstość i intensywność treningów, staż treningowy, sprzęt którym dysponuję (wyposażenie siłowni)

2 lata temu ciągłe rok na siłowni, przerwa do teraz. dysponuje domową siłownią 2 ławeczki, hantle gryfy ok 250kg obciażenia

Stosowane wcześniej diety, ich wpływ na sylwetkę, obecne odżywianie

2010r ze 130kg na 100 trudno to nazwac dietą w koncowej fazie praktycznie nic nie jadłem-nie umiałem.

Stan zdrowia (preferowane badania lekarskie)

wszytko w normie

Stosowana lub planowana suplementacja

narazie brak powinno isć samo przy takiej masie ;>
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1547 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17334
Do tego chyba trzeba dojrzeć ja kiedyś mogłem tylko browar i czystą wódę pić, teraz browar uwielbiam dalej (ale już wybredny bywam) a wódy głównie smakowe.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1547 Wiek 38 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 17334
ByczQ
Z obiadami gorzej, lecz ja się z tym nie będę bawił duży garnek do gotowania na parze (lubię takie jedzenie), wpakuje tam wszystko i tyle ;]
fakt najlepiej jeden rodzaj mięsa bo to potem tylko komplikacje, zobaczę jak z tą wołowiną najwyżej zamienię ją też kurczakiem i pasuje :]



Wołowina na parze średnio mi się widzi. Ale polecam gulasz zrobić na 2 posiłki za 1 razem - robota szybka (gotowanie trochę zajmuje ale nie stoisz przy tym). Minus to monotonia bo 2 posiłki te same ale ile wygody :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1768 Napisanych postów 4335 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1261544
wołowinkę polecam albo w gulaszu albo w rękaw z warzywami i do piekarnika. Tylko dosyć długo trzeba piec
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
wołowina genialnie wychodzi z grilla elektrycznego, albo na teflonie. Ja uwielbiam krwistą w środku, a lekko opieczoną na zewnątrz. Poza tym na surowo jest wysmienita, chocby w formie tatara.

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1768 Napisanych postów 4335 Wiek 41 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 1261544
Do tatara była kiedyś super wołowinka zmielona w biedroce, chyba z morlin. Ale ostatnio zamiast niej rzucają niby gotowego tatara, niestety w składzie już nie tylko mięso ale jakieś sztuczne dodatki :/ Kocio a z czego najlepszy tatar wychodzi?(z jakiej części)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
ja robilam i z polędwicy i z ligawy i z udźca. Generalnie woła kocham miłoscią absolutną i moge jesc pod kazdą postacią i różne czesci.

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11
kiedyś jadłem tatar wieprzowy, w sumie też był dobry ale wołowego to nic nie pobije dobrze przyprawionego (ostro) ;)

jak narazie do tej pory z wyliczeń zjadłem 1000kcal - nie maiłem czasu zjeść posiłku ;/
wieczorkiem na zakupy to wsunę jakąś rybkę i serek :)

ByczQ
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 369 Napisanych postów 8676 Wiek 44 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 130653
nie odważyłabym sie jesc wieprza na surowo- wzgledy zdrowotne. wieprzowine i dziczyzne powinno sie spozywac po obróbce

Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2012-06-08 16:56:01

Stop wishing start doing

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Wiek 31 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 673
0_o nawet nie wiedziałem, że mam tutaj drugie konto : ) czy ja wiem czy ten wieprz aż taki straszny, był z własnego gospodarstwa także ; ) ogólnie mięso surowe - jest ryzyko ale cóż jest ryzyko jest zabawa ;P

Nic na siłe, lewy pas, gaz i płynę...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 31 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 11
skasować ;x

Zmieniony przez - byczq92 w dniu 2012-06-09 03:02:43
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

PO NAJMNIEJSZEJ LINII OPORU ....

Następny temat

Atestacja i Certyfikacja Żywności

WHEY premium