...
Napisał(a)
Do tego chyba trzeba dojrzeć ja kiedyś mogłem tylko browar i czystą wódę pić, teraz browar uwielbiam dalej (ale już wybredny bywam) a wódy głównie smakowe.
...
Napisał(a)
ByczQZ obiadami gorzej, lecz ja się z tym nie będę bawił duży garnek do gotowania na parze (lubię takie jedzenie), wpakuje tam wszystko i tyle ;]
fakt najlepiej jeden rodzaj mięsa bo to potem tylko komplikacje, zobaczę jak z tą wołowiną najwyżej zamienię ją też kurczakiem i pasuje :]
Wołowina na parze średnio mi się widzi. Ale polecam gulasz zrobić na 2 posiłki za 1 razem - robota szybka (gotowanie trochę zajmuje ale nie stoisz przy tym). Minus to monotonia bo 2 posiłki te same ale ile wygody :)
...
Napisał(a)
wołowinkę polecam albo w gulaszu albo w rękaw z warzywami i do piekarnika. Tylko dosyć długo trzeba piec
...
Napisał(a)
wołowina genialnie wychodzi z grilla elektrycznego, albo na teflonie. Ja uwielbiam krwistą w środku, a lekko opieczoną na zewnątrz. Poza tym na surowo jest wysmienita, chocby w formie tatara.
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
Do tatara była kiedyś super wołowinka zmielona w biedroce, chyba z morlin. Ale ostatnio zamiast niej rzucają niby gotowego tatara, niestety w składzie już nie tylko mięso ale jakieś sztuczne dodatki :/ Kocio a z czego najlepszy tatar wychodzi?(z jakiej części)
...
Napisał(a)
ja robilam i z polędwicy i z ligawy i z udźca. Generalnie woła kocham miłoscią absolutną i moge jesc pod kazdą postacią i różne czesci.
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
kiedyś jadłem tatar wieprzowy, w sumie też był dobry ale wołowego to nic nie pobije dobrze przyprawionego (ostro) ;)
jak narazie do tej pory z wyliczeń zjadłem 1000kcal - nie maiłem czasu zjeść posiłku ;/
wieczorkiem na zakupy to wsunę jakąś rybkę i serek :)
ByczQ
jak narazie do tej pory z wyliczeń zjadłem 1000kcal - nie maiłem czasu zjeść posiłku ;/
wieczorkiem na zakupy to wsunę jakąś rybkę i serek :)
ByczQ
...
Napisał(a)
nie odważyłabym sie jesc wieprza na surowo- wzgledy zdrowotne. wieprzowine i dziczyzne powinno sie spozywac po obróbce
Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2012-06-08 16:56:01
Zmieniony przez - kocio2009 w dniu 2012-06-08 16:56:01
Stop wishing start doing
...
Napisał(a)
0_o nawet nie wiedziałem, że mam tutaj drugie konto : ) czy ja wiem czy ten wieprz aż taki straszny, był z własnego gospodarstwa także ; ) ogólnie mięso surowe - jest ryzyko ale cóż jest ryzyko jest zabawa ;P
Nic na siłe, lewy pas, gaz i płynę...
Poprzedni temat
PO NAJMNIEJSZEJ LINII OPORU ....
Następny temat
Atestacja i Certyfikacja Żywności
Polecane artykuły