SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Duszony kurczak

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1832

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 231 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1661
Ile białka w 100g ma kurczak po uduszeniu/ugotowaniu. bo wiadomo, pozbywa sie on pewnej ilosci wody ktora jest w nim w stanie surowym. wiec ile? niektore kalkulatory mowia ze 33 inne ze 29. a niektorzy twierdza ze to wciaz 19 chociaz to wg mnie kompletnie nie logiczne. wiec jak?>

'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'

Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
liczysz przed obróką wszytsko!

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 231 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1661
ok, ale jak gotuje wszystko razem rano, to wiem ze mam np. 700 gram piersi z kurczaka, i gotuje to jednorazowo, oszczednosc czasu, i czysta ekonomia. wiec sila rzeczy potem musze jakos porozdzielac. ale spoko juz ogarnalem. ugotowany kurczak wazy 17/26 tego co wazyl przed obróbką(tak wynika z moich pomiarów), => ma on w sobie 26/17 białka ktore mial przed obróbką (bialko sie nie wytraca przeciez) w zwiazku z czym z moich oblcizen wyniklo ze ma 29 g bialka. wiec zeby dostarczyc 35g musze szamac ok. 120 g.

pozdrawiam.

'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'

Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 286 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 7946
jak Ci sie chce tak robić to już lepiej zrób tak, że jeśli we wszystkich posiłkach masz załóżmy 500g i zrobisz to rano na raz to tak: masz 500 g przed obróbką załóżmy po 435 , a musisz zjeść 100 liczone przed obróbką układasz proprocje 500g - 435g 100g - xg 500xg = 435 razy 100 500x = 43500 obustronnie przez 500 i wychodzi x = 87
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6318 Napisanych postów 76309 Wiek 39 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 756450
Tylko problemy sobie robisz niepotrzebnie. Skoro masz 700g piersi z kurczaka to bez wzgledu ile bedzie mial po ugotowaniu dzielisz go na okreslona ilosc porcji w zaleznosci ile potrzebujesz.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 212 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4479
Tak jak domer pisał w inym temacie, że woda nie ma wartosci odzywczych a to ona ucieka z kuraka

Moms never understand...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 231 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1661
wiem, nie mam juz problemów. napisalem tylko jakby ktos szukal moje spostrzeżenia.

'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'

Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.

...
Napisał(a)
Usunięty przez domer za pkt 4 regulaminu
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 231 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1661

'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'

Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Pamiętaj że wartości i tak sie zmieniają i wahają w zależności od miesa

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 136 Napisanych postów 4191 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44168
100 g kurczaka ma ok. 20 g białka, po obróbce może się z tego zrobić 70g kurczaka które w dalszym ciągu ma 20g białka. Czy to takie trudne ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 231 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1661
wiem ze w 70 g kurczaka duszonego bedzie tyle samo co w 100 g przed obróbką. ludzie skonczmy ten temat, bo to doskonale wiem. chodzmi mi jednyie o to ze w 100g kurczaka juz po obrobce bedzie 29 g. poniewaz odparuje woda. ogolnie w miesie ktore gotowalem calkowita ilosc bialka sie nie zmienia, natomiast zwiększa sie procent białka w jednoste masy (tj. 100g). Tym niezbyt odkrywczym wnioskiem chce zakonczyc dyskusje. :)

'Jedno tylko zabija marzenia - strach przed porażką...'

Jeśli pomogłem to prawy dolny róg zawsze mile widziany.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Redukcja a brzuch

Następny temat

Dieta redukcyjna do oceny, 84kg

forma lato