SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta redukcyjna po poprawkach ocencie i pomozcie dopracowac

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3717

Formularz - Proszę o pomoc

Zdjęcie sylwetki (mile widziane)

jest

Wiek

22

Waga

79

Wzrost

173

Staż treningowy

1 miesiac

Obwód pasa

talia 84

Obwód klatki piersiowej

98

Obwód uda

60

Uprawiany sport lub inne formy aktywności (jak często)

trening silowy 3 dni w tyg areoby i basen w te same dni

Ograniczenia żywieniowe (uczulenia, choroby)

brak

Stan zdrowia

bez zastrzezen

Preferowane formy aktywności fizycznej

silownia besen

Stosowane wcześniej diety (rozklad białko/ węglowodany/ tłuszcze)

nie

Wrażliwość na stymulanty

nie

Możliwosci finansowe

srednie

Cel/problem/opis

Redukcja tkanki tluszczowej z 79 na min 70
Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
Wysłana - 18 lutego 2012 16:13

Jak jest zimno, to jeszcze organizm musi się ogrzewać także coś tam może więcej pójść.
Dieta ok, tylko po co ten dżem rano

aha no dobra a co myslisz o jakichs sumplementach czy wspomagaczach ?? polecasz cos czy dac sobei spokoj narazie z takimi rzeczami na ten moment zjadam tran i centrum rano mam zamiar dokupic magnez jeszcze i zazywac go na noc. Jesli chodzi o dziem daje go do placka owsianego dla poprawienia smaku moze go usunac? i wrzucic jakies rodzynki cyz cos do placucha?? tak samo mam problem z twarogiem znaczy ze zjedzeniem go rownierz z jogurtem lub dzemem lepiej smakuje jakis sposob na to???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
Jak jest zimno, to jeszcze organizm musi się ogrzewać także coś tam może więcej pójść.
Dieta ok, tylko po co ten dżem rano

Doradca w dziale "JUNIOR SFD"

dzem daje do placka dla lepszego smaku tak samo do twarogu czasami bo tak sam mi nie smakuje
moge to czyms zastapic moze rodzynki do placka zamiat dzemu?
cos do twarogu??
a co z sumplementami malo spie ale odsypiam na wolnym czy dobrze sie regeneruje?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
Witam ponownie!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
Mam zapytanie co do mojej diety niby juz wszystko ustalone ladnie pieknie z tym ze od jakis dwoch tygodni jem mniej wiecej w ten sposob i zacyzna sie to robic troche monotonne i nudne i moje pytanie jest czy zmieniajac kurczaka na indyka lub jakies czerwone mieso mam od nowa robic plan dietetyczny z wyliczaniem proporcji czy moge dac tyle samo mniej wiecej innego miesa i bezie ono mialo proporcje podobne do kurczaka i kalorycznosc bedize sie zgadac to samo z ryzem tez bym go zmienil od czasu do czsu na makaron naprzyklad cyzli jak daje 50 g ryzu to daje 50 g makaronu i jest GIT??? czy od nowa mam ukladac diete ?? najlepiej by kmi pasowalowa ulozyc cos na caly tydizen zeby nie jest codzien tak samo...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 7954 Wiek 30 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 46406
Zastępuj innymi produktami
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
mozesz wazne zeby kalorycznosc sie zgadala , poniewaz jestes na redukcji wiec bardziej trzeba na to zwrocic uwage, taki filet z kuczaka a indyka praktycznie identyczny wiec sie nie musisz przejmowac ale jakbys dodal np. wieprzowine to juz bedzie wiecej ze wzgledu na zawartosc tluszczu
tak wiec zalezy co
ale ogolnie zmieniaj bo jak nie to w pewnym momencie przyjdzie kryzys tym bardziej na redukcji
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
mozesz wazne zeby kalorycznosc sie zgadala , poniewaz jestes na redukcji wiec bardziej trzeba na to zwrocic uwage, taki filet z kuczaka a indyka praktycznie identyczny wiec sie nie musisz przejmowac ale jakbys dodal np. wieprzowine to juz bedzie wiecej ze wzgledu na zawartosc tluszczu
tak wiec zalezy co
ale ogolnie zmieniaj bo jak nie to w pewnym momencie przyjdzie kryzys tym bardziej na redukcji

ok spoko dizekowka za rady a jeszcze takie pytanie mozna szamac twarog z makrela w poludnie ostatnio tkai mix zrobiulem smakowalo calkiem niezle i planuje rozplanowac ta 100g makreli i 100 g twarogu na poil zeby polaczyc 50 g makreli i 50 g twarogu i jest takie dwa posilki w poludnie i na kolacje?? czy twarog jednak jesc tylko na kolacje???
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BPL-G Fizjoterapeuta
Ekspert
Szacuny 2111 Napisanych postów 49893 Wiek 37 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 492546
smiało mozesz co do ilosci to zey kalorycznosc sie zgadzala
taka pasta rybna osobiscie tez czasem robie tylko + jeszcze szczypiorek, jakjko (na twardo) i ketchup no ale jak redukcja i ostatni posilek to ketchup odpada
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
Witam Witam !!
pisze odnosnie moich wynikow ogolnych po nniej wiecej niecalych dwoch tygodniach teningu a wiec dieta jest wklejona stosuje ja od 2 tygodni z tym ze nie lece na samej diecie pozwalam sobie przynajmniej co drugi dizen na jakies slodkosci ewentualnie galaretke lub kisiel. na weekend lody mimo tego eefekty jakies juz sa o dziwo nie w spadku wagi lecz w wymiarach nie sa to wielkie roznice ale jakies sa to chyba cos znaczy podsune tu moje wymniary z wczoraj i z 5 lutego:

05/02/2012
Waga: 79kg
Wymiary –
Pas/Talia: 84cm
Biodra: 92cm
Klatka: 98cm
Biceps: 36cm/38cm
Uda: 60cm
Lydki: 40cm


Waga: 79kg
Wymiary :
Pas/brzuch -84
Pas/Talia: 83cm
Biodra: 91cm
Klatka: 99.5cm
Biceps: 33/38cm
Uda: 59cm
Lydki: 40cm

Jak widzicie duzo sie nie mzienilo od tamtej pory lecz bardziej zmiany widze w lustrze i na zdjeciach ale bowiem iz moj staz jest krotki na silowni miesnie na kaltce piersiowej znacnzie sie ujawnily rozrost plecow w bardoz krotkim czasie to chyba przez drazek nizej wrzuce fotki pierwsze 2 fotki beda z 05.02 nastepne juz z 26.02.

Trening na ta pore jaki wykonuje to fbw podam ciezary z ilosciami powtorzen chce abyscie wszystko obczaili i przeanalizowali:
FBW kazde cwiczenie po 3s 12-10-8 powtorzen:
przysiady - 47 kg plus gryf okolo 15 kg
wspiecia na lydki - 65 kg
podciaganie na drazku - 5 razy nachwyt szeroki reszta powtorzen i seri podchwyt
martwy ciag - 20kg plus gryf okolo 15kg
klatka skos 45 stopni - hantle 16 kg jeden
barki siedzac - hantle 12kg jeden
biceps naprzemienne uginanie hantli - 10kg jeden
triceps francuskie lamanym - 15 kg plus gryf okolo 5 kg
brzuchy na maszynie lub na lawce z glowa w dol ile jestem w stanie na maxa.
i klasycznie areoby 25 - 30 min plus 10 - 20 min basenu na koniec

Obczajcie to jesli mozecie i dajcie jakies wskazowki ocencie zdjecia czy powinienem spadac z wagi wszyskto nie wyglada najgorzej moim zdaniem najgorszy problem to brzuszek chce sie go pozbyc wtedy moglbym zaczac sie masowac.

przypominam pierwsze dwie foty z poczatku lutego nastepne swierze:












...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 92 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1101
Cos tam...

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zakup Supli // Do ewentualnej poprawy

Następny temat

stojąca waga.

WHEY premium