Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Wiek
20 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
184405
Masz z kim ćwiczyć? Bo miałbym propozycję 'długofalowej' progresji w podciąganiu.
Możesz na początku robić negatywy- dowieszasz sobie 5-10 kg i wchodzisz na drążek za pomocą ławki- pracujesz tylko podczas aktywnego opuszczania. Starasz się maksymalnie wydłużyć czas opadania, nawet do 4-5 sekund.
Trening bez rewelacji, ale nie ma co się spinać. Jak będziesz regularnie odwiedzał siłownię, to ciężary same będą się zwiększać z tygodnia na tydzień.
Co do daktyli- dałbym ich trochę mniej i bezpośrednio po treningu.
Szacuny
0
Napisanych postów
66
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
402
Dzisiejszy trening poszedł nieźle rozpiska
1. Podciaganie - powolne (jak narazie bardzo szybko:( ) opadanie do zwisu 4,5,5,5 2. Przysiady ze sztanga w każdej serii 5 powtórzeń 13; 18; 23; 33; 42,5 3. Wiosłowanie w staniu 23; 28; 33; 43; 4 powtórzenia z waga 50,5 - o jedno lepiej niż ostatnio :) 4. Wycisk żołnierski 23; 28; 33; 35,5; 38 - udało mi się przejść granicę z poprzedniego treningu i dać z siebie naprawdę wszystko. :) Ostatnie w ostatniej serii było lekko wspomożone ruchem w barkach - brakło mi pary żeby przejść połowę ale potem dałem radę :) 5. Wycisk waski 18; 23; 28; 33; 40,5 - ladnie się udało przebić o 2,5kg ostatnie osiagnięcie :)
Szacuny
0
Napisanych postów
66
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
402
Mam takie pytanko :) Tak oczywiście mniej więcej jakie optymalne wartości BWT powinienem trzymać? 250B 230W 120T dla 3000kcal? i 220B 200W 90T dla 2500kcal?
Szacuny
97
Napisanych postów
20120
Wiek
20 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
184405
Ja nie lubię obciąż każdego od razu taką ilością białka- to że ciężarowcy czy kulturyści mają po kilku latach obrót na poziomie 2,5 gram białka/kgmc, nie oznacza, że każdy tak ma.
Moim zdaniem możesz trzymać białko na 210-230 gram, węgle w treningowe koło 200-220, a w nietreningowe na około 150- reszta tłuszcze.
Oczywiście jak waga się zatrzyma, to będziemy obniżali kaloryczność pozbywając się węgli ;)
A i naprawdę zaokrąglaj sobie te wartości. Producent bierze sobie informacje odnośnie kaloryczności z internetu plus tam gdzie nie masz chemii, tam masz różnice w składzie- na 100% jedzenie nie ma takich wartości, jak na etykiecie, dlatego wyliczasz kaloryczność po to żeby się z grubsza orientować ile jesz.
Zmieniony przez - Pandarek w dniu 2012-02-21 13:05:18
Szacuny
0
Napisanych postów
66
Wiek
38 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
402
Dobra to 2 michy dzisiejsza i jutrzejsza, zobacz i powiedz czy mniej więcej ok i czy czegoś za mało/ za dużo nie wrzucam.
Co do zaokraglania to spoko to co wklejam jest z arkusza gdzie mam wpisane jakieś juz wczesniej wynotowane wartosci zeby nie sprawdzac za kazdym razem co ile ma :)
Zmieniony przez - Selin w dniu 2012-02-21 13:34:56