SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepis na STEJKA.

temat działu:

Robert Burneika - Hardcorowy Koksu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 16787

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 947 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3327
Type of Meat (100 gram) Calories Fat Protein
Fillet Mignon, grilled 267 17 26
Fillet Mignon (lean), grilled 218 11 28
Rump Steak (Sirloin), grilled 230 13 27
Rump Steak (Sirloin, lean), grilled 183 6 31
Silverside (lean), boiled 126 6 18
Silverside, boiled 149 9 17
Stewing Steak (lean) 122 4 23
Steweing Steak 134 5 15
Brisket, braised 289 18 29
Brisket (lean), braised 213 8 33
Rib Eye (small ends, lean), grilled 249 15 27
Mincemeat, stewed 202 14 20

“It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 34 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1008
Tu macie konkretnie pokazane zkad pochodza wszystkie rodzaje stekow...

Co do samego miesa to nie zgodze sie Michalem co do porownania steka do kalosza ktory zapycha kiche. Ja osobiscie bardzo dobrze przyswajam mieso wolowe (mowie tu o stekach konkretnie, bo z miesem mielonym to jest masakra jak dla mnie). Jem steki 5 dni w tygodniu i czuje sie bardzo fajnie, pelny energii a nie jestem na koksie - narazie :)
co do samego przyswajania pozywienia to duzy aspekt w brew pozorom ma psychika i nastawienie, ale duzo by tu pisac

...Born to be wild...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51570 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
w jednym odcinku Robert pokazywal jak piecze stejka na grillu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
miecho miedzy 20-30g bialka na 100g
choc nie nalezy sie napalac i zawyzac

obecna hodowla - antybiotyki,szczepionki,kox,szybki wzrost,itd. sparawia ze te wartosci lecą w doł!

ale jesli juz są - to mięsiwo u ZDROWEJ OSOBY! strawi sie w jakis 95%
z tego co wiem
jajca miedzy 96 a 98%
.....ugotowane!

surowe tylko w ~50%!

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 98 Napisanych postów 6776 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 50488
A ja uważam, że z polskiej wołowiny nie da się zrobić dobrego steka. Trzeba szukać z Nowej Zelandii lub Argentyny. Czasem się trafiają w całkiem dobrej cenie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 947 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 3327
W radiu koksu o tym wspomnimy ...wiec odpowiedz w poniedzialek

“It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
Martainn
A ja uważam, że z polskiej wołowiny nie da się zrobić dobrego steka. Trzeba szukać z Nowej Zelandii lub Argentyny. Czasem się trafiają w całkiem dobrej cenie.


Bzdury totalne

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 7378 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78934
Tez uwazam tak jak Martainn w superkmarketach jest guma a nie wolowina . Trzeba poprostu kupic cielaka od kogos z hodowli i problem z glowy.

Zmieniony przez - PTRQ_93 w dniu 2011-11-26 17:29:54

Zmieniony przez - PTRQ_93 w dniu 2011-11-26 17:30:11
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
Bo obaj nie macie pojecia o miesie,
co Ci z tego ze kupisz cielaka, to ma byc poledwica , nic innego
nie za 20zl za kg, tylko 60+zl kg , wtedy mozesz robic steka ktory po 10min jest gotowy i miekki,
tanie miesa trzeba dusic, jak ktos robi steka ze szpondera albo udzca to owszczem bedzie guma

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2586 Napisanych postów 29969 Wiek 42 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 200205
ja nie przepadam za wolem - ale wiem ze tanie miecho nie jest

musze sciagnac tutaj maw'a ala az'a - oni szamia stale wiec napisza co i jak

ale mieso z superhipermarketow za kilkanscie pln'a/kg to nie miesa na porzadne stejki

jak wyzzej
mozna dusic,piec,grilowac,rabic gluasze czy inne potrawy - ale pyszny stejk krwisty czy medium nie wyjdzie

raczej mozna - ale czy zje sie ze smakiem a nie gume?

"Cóż jest trucizną?
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!".
BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

11.11.11 , no wlasnie , troche polityki

Następny temat

Wielki nauczyciel- Ekhart Tolle

forma lato