Szacuny
0
Napisanych postów
34
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1008
Tu macie konkretnie pokazane zkad pochodza wszystkie rodzaje stekow...
Co do samego miesa to nie zgodze sie Michalem co do porownania steka do kalosza ktory zapycha kiche. Ja osobiscie bardzo dobrze przyswajam mieso wolowe (mowie tu o stekach konkretnie, bo z miesem mielonym to jest masakra jak dla mnie). Jem steki 5 dni w tygodniu i czuje sie bardzo fajnie, pelny energii a nie jestem na koksie - narazie :)
co do samego przyswajania pozywienia to duzy aspekt w brew pozorom ma psychika i nastawienie, ale duzo by tu pisac
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
miecho miedzy 20-30g bialka na 100g
choc nie nalezy sie napalac i zawyzac
obecna hodowla - antybiotyki,szczepionki,kox,szybki wzrost,itd. sparawia ze te wartosci lecą w doł!
ale jesli juz są - to mięsiwo u ZDROWEJ OSOBY! strawi sie w jakis 95%
z tego co wiem
jajca miedzy 96 a 98%
.....ugotowane!
surowe tylko w ~50%!
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html
Szacuny
98
Napisanych postów
6776
Wiek
38 lat
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
50488
A ja uważam, że z polskiej wołowiny nie da się zrobić dobrego steka. Trzeba szukać z Nowej Zelandii lub Argentyny. Czasem się trafiają w całkiem dobrej cenie.
Szacuny
907
Napisanych postów
35146
Wiek
84 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
814700
Martainn
A ja uważam, że z polskiej wołowiny nie da się zrobić dobrego steka. Trzeba szukać z Nowej Zelandii lub Argentyny. Czasem się trafiają w całkiem dobrej cenie.
Bzdury totalne
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Szacuny
907
Napisanych postów
35146
Wiek
84 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
814700
Bo obaj nie macie pojecia o miesie, co Ci z tego ze kupisz cielaka, to ma byc poledwica , nic innego nie za 20zl za kg, tylko 60+zl kg , wtedy mozesz robic steka ktory po 10min jest gotowy i miekki, tanie miesa trzeba dusic, jak ktos robi steka ze szpondera albo udzca to owszczem bedzie guma
BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!
Szacuny
2586
Napisanych postów
29969
Wiek
42 lat
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
200205
ja nie przepadam za wolem - ale wiem ze tanie miecho nie jest
musze sciagnac tutaj maw'a ala az'a - oni szamia stale wiec napisza co i jak
ale mieso z superhipermarketow za kilkanscie pln'a/kg to nie miesa na porzadne stejki
jak wyzzej
mozna dusic,piec,grilowac,rabic gluasze czy inne potrawy - ale pyszny stejk krwisty czy medium nie wyjdzie
raczej mozna - ale czy zje sie ze smakiem a nie gume?
"Cóż jest trucizną? Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, tylko dawka czyni, że dana substancja nie jest trucizną!". BLOG: http://www.sfd.pl/t1033576.html