w USA ten trend jest mocno widoczny z prostego wzgledu, ludzie zarabiajacy mniej jedzą najtańsze pożywienie to jest również zauważalne w Europie, masz mało pieniędzy kupujesz najtańsze najmniej wartościowe jedzenie - w sumie to ciekawe bo ludzie oszczędzają na jedzenie nie załujac sobie nowego telewizora czy innego dogadzania w tym stylu. To raz, dwa najczęściej zarabiajacy mniej w USA to Murzyni i Indianie a wiec grupy genetycznie niedostosowane do wysokiego udziału ww w ich dietach (i to tak wysokiego)
A tak nawiasem mówiac mnie bardzo zaskoczyło badanie w ktorym 80% polakow zadeklarowalo ze kupujac jedenie w pierwszej kolejności zwracaja uwage na cene, trend ten znajduje swoje odzwierciedlenie w roznacej ilosci zachorowan na serce, raka i cukrzyce oraz powolnego tycia calego społeczeństwa
A tak nawiasem mówiac mnie bardzo zaskoczyło badanie w ktorym 80% polakow zadeklarowalo ze kupujac jedenie w pierwszej kolejności zwracaja uwage na cene, trend ten znajduje swoje odzwierciedlenie w roznacej ilosci zachorowan na serce, raka i cukrzyce oraz powolnego tycia calego społeczeństwa