Szacuny
0
Napisanych postów
75
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
702
Z tym, że chciałbym ochronić mięśnie. A więc muszę przyjąć w ciągu dnia odpowiednią ilość białka. W 6 posiłkach łatwiej jest je rozłożyć, niż wciskać w 3,4.
Spróbuję może tego łososia, może podejdzie przez tydzień, dwa.
Ewentualnie zjem 1 posiłek w pracy, a na drugi zapodam białko WPC.
Szacuny
5
Napisanych postów
311
Wiek
45 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2251
Kolega narzekał na monotonię i szukał alternatywnego źródła białka dla drobiu i wołowiny, więc zaproponowałem Mu WPC, domyślając się, że polecając ryby, jaja, czy sery, nie odkryję przed Nim Ameryki, bo na 100% wszystko to jada już do tej pory. Poza tym skoro nie ma wystarczająco funduszy na wołowinę, to jakże ma mieć na łososia? Najlepiej niech sam autor się wypowie, czy inne pomysły były dla niego nowością, rozwiązującą problem monotonii. Poza tym nie chodziło o jako taką zamianę kurczaka na WPC tylko jako uzupełnienie.
Gorthin obejrzyj sobie ten wywiad http://tv.sfd.pl/Sławomir-Ambroziak,odcinek,2.aspx około 5-7 minuty jest omawiana właśnie ta kwestia.
Zmieniony przez - _Thorgal_ w dniu 2011-08-21 20:49:50
Zmieniony przez - _Thorgal_ w dniu 2011-08-22 07:59:41
Szacuny
0
Napisanych postów
75
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
702
sery, ryby i jaja nie są dla mnie nowością. Sery i jajka są nieodłączną częścią mojego jadłospisu. No i do tego właśnie dochodzi pierś z kurczaka i indyka. I szukałem innego źródła białka. Z ryb jadłem łososia, makrele i tuńczyka (tego max 3 razy w tyg). Wołowina odpada absolutnie bo jest za droga.
Będę musiał poprzeglądać przepisy kulinarne i może one pomogą mi w powrocie do bezproblemowego zjadania piersi.
Szacuny
11149
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ja polecam uda z indyka. Grubo zmielone lub pokrojone duszę z cebulką, grzybami i majerankiem. Inna wersja to po prostu pieczone uda indyka lub kurczaka. Przed przyrządzaniem wszystko obdzieram ze skóry - mniej tłuszczu i bardziej czuć przyprawy. Jak porównasz np w Vitalmaxie to uda z indyka mają rozkład BTW prawie jak cyc.
Szacuny
0
Napisanych postów
75
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
702
Dzięki Ludi, narobiłeś mi smaku na takiego kebaba. I da się zrobić takiego kebaba dla kulturysty! Spróbuję sam zrobić ciasto z mąki i jajek. Do tego pierś z kurczaka, przyprawy jakiś sos i trochę warzyw, zwinę w ciasto i powinno być pycha.