SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zawartość białka w produktach

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 6170

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3576 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23555
Pytanie do modów odżywiania: jak to jest z tym twarogiem, kurakiem i tuńczykiem. Ile to draństwo ma białka? Kłóce sie właśnie z bardzo wygadaną dziewczyną która gada całkiem sensownie, że kurak ma 23% (cycek) a ona mi mówi że 17% Jak to w końcu jest? I jak podajecie % białka to mowa jest o białku w suchej masie czy o białku w 100g???

"jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
MAFIA SFD RULEZ

AGILITY HANDLER PRO

On też może być sportowcem.
www.dssk.pl

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 33 Napisanych postów 1924 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 22174
A tak na marginesie to temat z przed 5 lat ;]

Zmieniony przez - domer w dniu 2008-06-20 13:22:34
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 5958 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 27546
w kazdej tabelce jest troszke inaczej.....


------------------------------
"When you exercise, your goal isn't to burn fat, it's to become a fat burning machine"
-------------------------
Twarda, syntetyczna i leniwa Efka
--------------------------
Doradca Trójboj

-------------------------
Twarda, syntetyczna, leniwa i d****na Efka
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 68 Napisanych postów 7435 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 26133
bo kurczak moze miec i 17 i 23, z tyzme powyzej 25 to raczej miec nie bedzie
tunczyk w sosie tez cos kolo 20, w oleju torche wiecej
twarog chudy tez 20

"Bog jest moim przyjacielem, niczego mi nie braknie, prowadzi mnie za reke, pozwala chodzic po zielonych pastwiskach"

"POZWOL MI ZWYCIEZYC, A JESLI NIE ZDOLAM, POZWOL MI BYC DZIELNYM W MEJ WALCE"

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Chicken, broilers or fryers, breast, meat only, raw

Nutrient Units Value per
100 grams of edible portion
Protein
g
23.09



1 unit (yield from 1 lb ready-to-cook chicken)
71 g

Protein
g
16.394

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 3576 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23555
dzięki piękne rzekł koziołek, sogi poszły. Może ktoś jeszcze sie wypowie? A i pytanie do binia bo nie skapowałem: yield znaczy tyle co zysk, plon. Czyli w surowym jest 23. A 17 w??

"jedyną drogą rozwoju jest ciągłe podnoszenie poprzeczki, jedyną miarą sukcesu jest wysiłek jaki włożyliśmy aby go osiągnąć"
MAFIA SFD RULEZ

AGILITY HANDLER PRO

On też może być sportowcem.
www.dssk.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
w jednej sredniej sztuce

po co ktos mialby sie jeszce wypowiadac, skoro masz dane z USDA National Nutrient Database for Standard Reference (oczywiscie sa to dane usrednione)
http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Missy ZASŁUŻONY
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 1897 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 9840
100 g kurczka gotowanego 29,2g bialka
jasnego miesa gotowa 29,7
ciemnego miesa 28,6
pieczonego bez skory 24,6
pieczone, jasne 26,5
pieczone, ciemne 23,1
cwirtka nogi, pieczone(tylko mieso) 15,4
skrzydelko,pieczone (tylko mieso) 12,4
w panierce smazone w oleju slonecznikowym 18,0
100 g tunczyka
puszkowany w wodzie,po odcedzemiu 23,5g
w oleju,odcedzony 27,1g


Magdalena Lipinska

po"grubas" w dziale fitness
Satisfaction lies in the effort, not in the attainment

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 18994 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 77015
100 g kurczka gotowanego 29,2g bialka ???
Kurde ,a ja zawsze 200 gram jadlem w jednym posilku. Chyba troche przesadzalem...
Myslalem,ze ma ponad 20 gram bialka...


-=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=-
-=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-

-= Powrót po 9 latach nieobecnosci :) =-

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Biniu Moderator
Ekspert
Szacuny 251 Napisanych postów 41358 Wiek 52 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 126211
Chicken, broilers or fryers, breast, meat only, cooked, fried

Nutrient Units Value per
100 grams of
edible portion

Protein
g
33.44

1 unit (yield from 1 lb ready-to-cook chicken)52 g

Protein
g
17.389

to samo zrodlo co ostatnio

Fakty, nie mity - stan wiedzy na rok 2003
'Alternatywna Droga'
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 26 Napisanych postów 5958 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 27546
no dobra
ja sie zgubilam.....
bardziej teraz niz wczesniej....
zawsze uwazalam ze 100g kurczaka ma cos okolo 20 g bialka - ciut mniej ciut wiecej.....
Chicken, broilers or fryers, breast, meat only, cooked, roasted 86g - 26.68 bialka
czyli 100 g ma cos okolo 30 g bialka

Czyli co?? klamia w innych tabelach??




------------------------------
"When you exercise, your goal isn't to burn fat, it's to become a fat burning machine"
-------------------------
Twarda, syntetyczna i leniwa Efka
--------------------------
Doradca Trójboj

-------------------------
Twarda, syntetyczna, leniwa i d****na Efka
-------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 41 Napisanych postów 18994 Wiek 39 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 77015
No wlasnie ?


-=()=-Red : "Nasze Zdjęcia"-=()=-
-=()=-Kultura i Etyka = Kulturystyka-=()=-

-= Powrót po 9 latach nieobecnosci :) =-

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Białko - ostatni posiłek

Następny temat

Tłuszcz podskórny

WHEY premium