SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pasteryzacja mięsa

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 2405

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 653 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23067
mam pytanie odnośnie peklowania, właściwie nawet nie wiem czy to jest peklowanie, (bo nie jest do tego potrzebna żadna solanka) czy nazywa sie to jakoś inaczej? chodzi o to że mięso w słoiku rozgrzewamy w mikrofali, następnie słoik zakręcamy i podgrzewamy dalej.
czy taki proces wpływa jakoś na wartości odżywcze produktu? chodzi mi o peklowanie miesa. bo słyszałem że takie peklowanie w solance jakoś negatywnie wpływa na białko?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
W jakim celu podgrzewasz to w mikrofali. Peklowanie nie bedzie egatywnie wpływało na strukturę miesa z tego co pamietam z wykładów, choć może coś przeoczyłem badx zapomniałem. Na pewno polecam peklować ze względu na wł późniejsze organoleptyczne o niebo lepsze

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 653 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23067
bo właśnie tu o to chodzi, że te słoiki jak sie podgrzeje to wieczka robią się wklęsłe i są szczelnie zamkniete i do tego nie trzeba żadnej zalewy, jak sie tak robi pierś, to mozna ewentualnie troche rosołu nalać do środka, zeby podczas grzania mięso nie wyschło.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Ja jednak normalnie bym je zapasteryzował

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 299 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 17107
Maggot515 chyba właśnie myśli o pasteryzowaniu, tylko napisał peklowanie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Tak też pomyślałem stąd ta odpowiedz

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6268 Napisanych postów 76019 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754787
Zgadza sie. Jest to pewien rodzaj pasteryzacji.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 653 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 23067
wiec to tak sie nazywa, no na poczatku tematu zaznaczylem ze nie jestem pewien co do tego czy to aby na pewno peklowanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 430 Napisanych postów 56364 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 184874
Wszytsko się wyjaśniło.

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Ranking firm produkujących rowery treningowe

Następny temat

dieta pod konkretny plan - do oceny

WHEY premium