SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Duszona łopatka bez kosci na mase za grosze.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 12615

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674
Witam.Wrzucam wam danie,ktore jest dobre,zdrowe,tanie,łatwe w przyzadzeniu,smaczne i cala rodzina spokojnie moze zjesc. Wiec tak; Potrzeba nam 800g. łopatki wieprzowej bez kosci(w biedronce 9zl) , gulasz w prochu(w biedronce 1,3zl) , 4 lyzki oliwy , 500 ml wody,4zabki czosnku,przyprawa do kurczaka. Mieso myjemy,kroimy w plastry,mieszamy z dwoma lyzkami oliwy,przyprawiamy(ja daje 4zabki czosnku oraz przyprawe do kurczaka okolo 3 lyzeczki).Mieso dokladnie nacieramy czosnkiem oraz przyprawami.Wrzucamy na rozgrzane kolejne 2 lyzki oliwy.Obsmazamy lekko z dwoch stron.Wlewamy 500ml.wody,wsypujemy gulasz w prochu.Calosc dokladnie mieszamy,przykrywamy pokrywka i dusimy od czasu do czasu mieszajac przez okolo 1 godzine. Po przyzadzeniu 250g. miesa zawiera okolo b-50g , t-10g , w-1g

Zmieniony przez - FoneX w dniu 2011-03-29 12:59:11

(ON)

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


tak wyglada ta lopatka

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


kroimy mniej wiecej w takie plastry/przyprawiamy

Zmieniony przez - FoneX w dniu 2011-03-29 13:03:02

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


rozgrzewamy oliwe w garnku/patelni

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


wrzucamy i podsmazamy mieso

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


druga strona

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


wlewamy wode

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


wsypujemy gulasz w prochu

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


calosc dokladnie mieszamy(tak wyglada po wymieszaniu)

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674


przykrywamy pokrywka i dusimy przez okolo 1h az mieso bedzie miekkie

(ON)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 1610 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6674
za godzine wrzuce jak to wyglada na gotowo;) a teraz lece na silke.Pzdr.

(ON)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

[LC] Sałatka z łososia, sera z sosem francuskim

Następny temat

Omlet z jabłkiem

WHEY premium