Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
133
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3709
1.WIEK: 27
2.WAGA: 112
3.WZROST: 186
4.WYMIARY:
BICEPS: ok45
KLATA:
UDO:
TALIA:
5.STAZ NA SILOWNI: ok 9 lat z przerwami
6.DIETA staram sie
BIALKO: ok 200g dziennie
WEGLOWDANY:
TLUSZCZ:
7.ILE I JAKIE PRZEBYTE CYKLE STERYDOWE: kilka bylo(omen,deca,mietek,bylo tez troche winka)
8.TRENING: 5 razy w tyg.,min 11-15 powt. w seriach
9.CEL CYKLU: masa
10.ODSTEP CZASOWY PO OSTATNIM CYKLU: 6msc
11.POZIOM BF%
12.TENDENCJA DO TYCIA/CHUDNIECIA (TYP BUDOWY):ogolnie nie mam tendencji :)
13.STAN ZDROWIA: dobry
14.SKLONNOSC DO LYSIENIA LUB POROSTU OWLOSIENIA:jak u dzika hehe
15.WYNIKI SILOWE tak sobie,ale i aspiracji niem mam wielkich tu
16.PPM podstawowa przemiana materii:
klata : 160
martwy ciag : ok180
przysiad : ok21o
chcialem sprobowac brac jeden srodek(tesc) przez dluzszy okres czasu (min 6msc),wypadlo na omena z racji tego ze skuteczny jest.
Chodzi mi o stale dawki omka 250 mg/e10d ,albo maksymalmie 250mg/e7d.
Co drodzy forumowicze o tym myslicie?Chodzi mi w szczegolnosci o to czy takie dosyc mizerne dawki(250/e10d) moga zrobic jakies wieksze spustoszenie w moich jadrach?Czy moze po 3msc przestac omka na 3 tyg. i wziasc hcg a potem znowu omka kolejne 3 miechy?
Jesli ktos napisze kuracja z dupy to niech uzasadni!
Szacuny
9
Napisanych postów
5978
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
65164
Wg mnie lepiej zrobić jeden cykl trwający około 10 tygodni, dosyć gruby.
W grę wchodzi też cykl na 6 miesięcy, ale oczywiście ze zmianą środków w odpowiednim czasie..
Ogólnie myślę, że cykl z dupy, osobiście [jak większość ludzi] nie poczuł bym omena przy takiej dawce jak proponujesz [250mg e10d].
Szacuny
3
Napisanych postów
676
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3152
ogólnie kulturyści to wbijają nieraz po 2-3 ampy dziennie to jakbyś wziął 1 ampe na tydzień to Twoim jądrom by sie nic nie stało po odpowiednim odblokowaniu po cyklu
Szacuny
1
Napisanych postów
133
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3709
na mnie juz takie dawki dzialaja jak 250mg/e10d.Taka dluga i delikatna stumulacja mysle ze w dluzszym okresie czasu przy zachowaniu dobrej diety i suplementacji moze dac efekty.Nie chce brac do tego deki naprzyklad bo mam sporo sparingow na macie i nie chce obciazac serca wiekszymi dawkami koksu.
Szacuny
86
Napisanych postów
14048
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
165707
moim zdaniem szkoda sie blokowac.
chyba, ze szykujesz sie na przejscie na stala suplementacje tesciem, to co innego. to co sugerujesz, to niektorzy dostaja jako dawke lecznicza (nieliczni, ale sa i takie okazy).
Zmieniony przez - chudzina w dniu 2008-05-03 21:41:54
Szacuny
1
Napisanych postów
133
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3709
to moze na poczatku bede bral 250/e10d a po 4 tyg. zwieksze do 250/5d. i nie dluzej niz 3msc.
kolega wrocil z usa i mowi ze tam tak biora tescia,dlugo a delikatnie nawet pzrez 8-9 msc a potem 6 msc off.
Stad tez taki pomysl po czesci.tak czy inzcej trzeba to przemyslec i zobacze moze jeszzce ktos cos doradzi.