Na imię mam Rafał i krótko opiszę moją historię oraz cel tego dziennika.
Przygodę z sportami zacząłem od małego, z siłownią zaś w wieku ok 14-15 lat. Pierwszy raz wtedy poszedłem na siłownię. Na początku treningi bez głowy, na pałę, po jakimś czasie troche się zastanowiłem, coś zmieniłem i zaczeły pojawiać się efekty. Regularnie ćwiczyłem przez gimnazjum z mniejszymi lub większymi efektami jednak dla mnie wtedy były całkiem dobre. Niestety do liceum wyjechałem z domu i wtedy też zakończyły się ćwiczenia. Po zakończeniu liceum nie dostałem się na studia właśnie przez kiepskie wyniki sportowe. Za rok kolejny nabór i czas to poprawić.
CELE poprawić kondycję ciała, przygotować się do ewentualnych studiów.
Egzaminy wstępne będą miały miejsce najprawdopodobniej w lipcu przyszłego roku. Czas do nich pozostały podzieliłem na następujące etapy:
październik -> grudzień - redukcja
styczeń -> marzec - masa
kwiecień -> lipiec - przygotowanie kondycyjno-siłowe
Tak ma wyglądać makrocykl.
Mikro Cykl 1): REDUKCJA
Cel: zrzucenie 10-12kg
Czas: 8-10 tygodni
Wymiary/wagi
Wzrost - 178
Waga - 88,5
Obw. brzucha - 94,5cm
Obw. klatki - 105cm
Obw. ramienia - 38cm
Obw. uda - 56,5cm
Obw. łydki - 41cm
Dieta:
Zapotrzebowanie Kaloryczne: 3300KCal
Planowana dzienna ilość spożywanych kalorii: 2800KCal
Białko - 2,5g/kmc
Tłuszcze - 1g/kmc
Węglowodany - 3g/kmc
Myślę, że nie ma sensu podawać dokładnego schematu diety. W sumie to nie mam takiego. Po prostu znam zasady żywieniowe i będę się do nich stosował oraz liczył kalorie w kalkulatorze i korygował ją na bieżąco.
Trening:
Konkretny plan treningowy, jakim będę ćwiczył wrzucę jutro. Teraz powiem, że jeśli chodzi o aeroby wygląda to tak, że podczas każdej sesji, między każdą serią na główne partie tej sesji skaczę na skakance po 1 minucie. W praktyce wychodzi ok 12minut na trening. Dołączy to tego również basen po każdym treningu oraz bieganie - narazie 1 raz w tygodniu ale będzie to stopniowo zwiększane.
Suplementy:
Na razie planuję tylko TSE. Zobaczę jak będę się wyrabiał z zapotrzebowaniem i wtedy ewentualnie coś może kupię.
Zdjęcia:
Poniżej zdjęcia z obecnej formy

Zmieniony przez - oley92 w dniu 2011-10-12 00:05:51