Szacuny
33
Napisanych postów
2007
Wiek
38 lat
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
74703
Pierś z kurczaka jest mięsem, które się bardzo łatwo przyrządza, a do tego jest tanie. Wystarczy pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i dusić pod przykryciem przez 20min. Wychodzi zawsze dobre i miękkie mięso. Teraz do rzeczy. Jako, że przygotowanie jest łatwe i szybkie, kupuje w weekend kilka kg piersi i przyrządzam sobie 1kg na 2 dni a reszta do zamrażarki. Jest to bardzo wygodne. Jednak powoli pierś się nudzi. Możecie polecić mięso, które jest w miarę tanie, a również prosto i szybko można przyrządzić, żeby smakowało ? Schab np mi wychodzi suchy, nawet po pieczeniu w folii. Wołowina jest droga i wychodzi mi jak podeszwa. Karkówka chyba tylko z grilla, ale podejrzewam, że wieprzowina i wołowina po zamrożeniu nie będzie taka smaczna i bym musiał ją całkowicie odmrozić przed przyrządzeniem.
Szacuny
137
Napisanych postów
4191
Wiek
37 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
44168
kup wieprzowinę pokrój w drobną kostkę i duś w sosie (możesz zrobić sam albo po najmniejszej linii oporu kupić w proszku). Nie ma bata że nie będzie miękkie :) pzdr