Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

k-r-e-a-t-y-n-a dawkowanie

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 4129

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Yo.Jestem tu po raz 1 szy i prosilbym o pomoc.Wiem ze istnieje wyszukiwarka ale tam dawkowania sa inne i kazdy inaczej bieze.Mam 19 lat 180 cm i 66kg. Cwiczylem kiedys rok, potem przerwa, potem znowu pol roku,potem przerwa 3 miesieczna. I teraz od lutego tez cwicze.Kupilem Kretyne Olimpa Monohydrate w proszku 250 gr. I wlasnie niewiem jak ja dawkowac zeby mi przyszlo na masie jak najszybicej, cwicze 3 razy w tyg, co 2-gi dzien.Moglby ktos bardziej doswiadczony wypisac jak dokladnie ja brac zeby bylo dobrze? Z gory dzieki. Pozdro
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 599 Napisanych postów 23111 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 106556
ten wykres akurat był do bani,gdyz pokazywał efekty brania kreatyny bez i z fazą nasycenia,ale pokazane na nim było ze faza trwa cały cykl,co jest niemozliwe.wec nie kieruj sie wykresem.

pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 484
Tez o to pytalem i spotkalem sie z 3 sposobami. Z faza nasycenia - pierwsze 5 dni, 20g rozlozone na 4 porcje i pozniej 4 tygodnie po 5gram dziennie. Bez fazy nasycenia 5g dziennie przez 4-6 tygodni. Bez fazy nasycenia 1g na 10kg masy ciala czyli dla ciebie 7g dziennie przez 4-6 tygodni. Jak ktos sie lepiej zna to mnie poprawi :).

~:D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51935 Wiek 32 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
no dzieki, ale ktore wybrac :P zawsze taki dylemata potem zaczne i ktos mi napisze ze zle i nie bedzie efektu, a co diety to niemam zadnej specjalnej.Jem duzo twarogow, serow, jogurtow, serow itp, w sumie przez te 3 miechy przytylem z 60,5 kg na 66.I to bez zadnej odzywki.Wiec wracajac do mojego pytania ktory sposob wybrac zeby byl dobry ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 36 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 484
To moze lepiej poczekaj na kogos bardziej doswiadczonego. Pamietaj jeszcze zeby lykac po treningu (najlepiej sie wtedy wchlania), z glukoza albo dekstroza.

~:D

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 599 Napisanych postów 23111 Wiek 36 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 106556
5g 30min przed treningiem i 5g od razu po treningu
w dni bez treningu 5g na czczo i po 30min posiłek

btw istnieje takie cus jak wyszukiwarka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 77 Wiek 42 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1991
Ja robie teraz cykl i NIE stosuje fazy nasycenia-strata kasy.Bierz w dzień treningowy 4-5g na 20-30 min. przed treningiem i natychmast po treningu też 4-5g.W dni bez treningu rano na pusty żołądek 6 g._Pijesz oczywiście z dekstrozą- ok 40g.Możesz dorzucić tauryne.Kretke bierz ok.1 godzinę od posiłków.
Powodzenia.

"MJ-Greatest to ever
play the game."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
jeżeli masz tylko 250g to bez nasycenia, po 5g rano i po treningu/rano i wieczorem w dni bez treningu/, taka metoda chyba jest w tym przypadku najlepsza.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 685 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 6096
Ja brałem sprawdzonym i polecanym (przynajmniej wówczas kiedy ja brałem kreatynę) sposobem :
DNI NIETRENINGOWE : 5 gram rano na czczo zaraz po przebudzeniu
DNI TRENINGOWE : 5 gram rano na czczo zaraz po przebudzniu, oraz 5 gram zaraz po treningu.
Nie jedz nic 30 min przed wzięciem i po wzięciu kreatyny, nie pij z mlekiem itd.
Oczywiście faza nasycenia to strata kasy, także niepotrzebne obciążenie nerek.
Był tutaj na forum taki wykres, który dobrze obrazował, dlaczego nie brać z nasyceniem. Poszukaj sobie.
Powodzenia!

-=®| Eyden |®=-
"...pieprzę ten wyścig, zatrzymam się tu... pozostając czysty..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Eyden a brałeś kiedyś z nasyceniem, czy tylko tym wykresem się kierujesz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
dzieki za rady zastosuje sie do tej bez fazy nasycenia od jutra ruszam :D pozdrawiam i dzieki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 685 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 6096
meteorr wystarczył mi zdecydowany sprzeciw większości userów którzy odpowiedziali kiedyś na mojego posta w sprawie kreatyny... skoro brali już nieraz kreatynę i odradzają z nasyceniem, to wole posłuchać doświadczonych... sam brałem wobec tego bez nasycenia i weszło mi dobrze, bo prawie 5 kilo wagi do przodu i 20 kg na klate więcej, jeśli Cię to interesuje...

-=®| Eyden |®=-
"...pieprzę ten wyścig, zatrzymam się tu... pozostając czysty..."

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

potrzebna pomoc bardzo ważne

Następny temat

Osłona mięsni?

Spalanie
Polecane artykuły