Yo.Jestem tu po raz 1 szy i prosilbym o pomoc.Wiem ze istnieje wyszukiwarka ale tam dawkowania sa inne i kazdy inaczej bieze.Mam 19 lat 180 cm i 66kg. Cwiczylem kiedys rok, potem przerwa, potem znowu pol roku,potem przerwa 3 miesieczna. I teraz od lutego tez cwicze.Kupilem Kretyne Olimpa Monohydrate w proszku 250 gr. I wlasnie niewiem jak ja dawkowac zeby mi przyszlo na masie jak najszybicej, cwicze 3 razy w tyg, co 2-gi dzien.Moglby ktos bardziej doswiadczony wypisac jak dokladnie ja brac zeby bylo dobrze? Z gory dzieki. Pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
ten wykres akurat był do bani,gdyz pokazywał efekty brania kreatyny bez i z fazą nasycenia,ale pokazane na nim było ze faza trwa cały cykl,co jest niemozliwe.wec nie kieruj sie wykresem.
pozdro
pozdro
...
Napisał(a)
Tez o to pytalem i spotkalem sie z 3 sposobami. Z faza nasycenia - pierwsze 5 dni, 20g rozlozone na 4 porcje i pozniej 4 tygodnie po 5gram dziennie. Bez fazy nasycenia 5g dziennie przez 4-6 tygodni. Bez fazy nasycenia 1g na 10kg masy ciala czyli dla ciebie 7g dziennie przez 4-6 tygodni. Jak ktos sie lepiej zna to mnie poprawi :).
~:D
...
Napisał(a)
no dzieki, ale ktore wybrac :P zawsze taki dylemata potem zaczne i ktos mi napisze ze zle i nie bedzie efektu, a co diety to niemam zadnej specjalnej.Jem duzo twarogow, serow, jogurtow, serow itp, w sumie przez te 3 miechy przytylem z 60,5 kg na 66.I to bez zadnej odzywki.Wiec wracajac do mojego pytania ktory sposob wybrac zeby byl dobry ?
...
Napisał(a)
To moze lepiej poczekaj na kogos bardziej doswiadczonego. Pamietaj jeszcze zeby lykac po treningu (najlepiej sie wtedy wchlania), z glukoza albo dekstroza.
~:D
...
Napisał(a)
5g 30min przed treningiem i 5g od razu po treningu
w dni bez treningu 5g na czczo i po 30min posiłek
btw istnieje takie cus jak wyszukiwarka
w dni bez treningu 5g na czczo i po 30min posiłek
btw istnieje takie cus jak wyszukiwarka
...
Napisał(a)
Ja robie teraz cykl i NIE stosuje fazy nasycenia-strata kasy.Bierz w dzień treningowy 4-5g na 20-30 min. przed treningiem i natychmast po treningu też 4-5g.W dni bez treningu rano na pusty żołądek 6 g._Pijesz oczywiście z dekstrozą- ok 40g.Możesz dorzucić tauryne.Kretke bierz ok.1 godzinę od posiłków.
Powodzenia.
Powodzenia.
"MJ-Greatest to ever
play the game."
...
Napisał(a)
jeżeli masz tylko 250g to bez nasycenia, po 5g rano i po treningu/rano i wieczorem w dni bez treningu/, taka metoda chyba jest w tym przypadku najlepsza.
...
Napisał(a)
Ja brałem sprawdzonym i polecanym (przynajmniej wówczas kiedy ja brałem kreatynę) sposobem :
DNI NIETRENINGOWE : 5 gram rano na czczo zaraz po przebudzeniu
DNI TRENINGOWE : 5 gram rano na czczo zaraz po przebudzniu, oraz 5 gram zaraz po treningu.
Nie jedz nic 30 min przed wzięciem i po wzięciu kreatyny, nie pij z mlekiem itd.
Oczywiście faza nasycenia to strata kasy, także niepotrzebne obciążenie nerek.
Był tutaj na forum taki wykres, który dobrze obrazował, dlaczego nie brać z nasyceniem. Poszukaj sobie.
Powodzenia!
DNI NIETRENINGOWE : 5 gram rano na czczo zaraz po przebudzeniu
DNI TRENINGOWE : 5 gram rano na czczo zaraz po przebudzniu, oraz 5 gram zaraz po treningu.
Nie jedz nic 30 min przed wzięciem i po wzięciu kreatyny, nie pij z mlekiem itd.
Oczywiście faza nasycenia to strata kasy, także niepotrzebne obciążenie nerek.
Był tutaj na forum taki wykres, który dobrze obrazował, dlaczego nie brać z nasyceniem. Poszukaj sobie.
Powodzenia!
-=®| Eyden |®=-
"...pieprzę ten wyścig, zatrzymam się tu... pozostając czysty..."
...
Napisał(a)
Eyden a brałeś kiedyś z nasyceniem, czy tylko tym wykresem się kierujesz?
...
Napisał(a)
dzieki za rady zastosuje sie do tej bez fazy nasycenia od jutra ruszam :D pozdrawiam i dzieki
...
Napisał(a)
meteorr wystarczył mi zdecydowany sprzeciw większości userów którzy odpowiedziali kiedyś na mojego posta w sprawie kreatyny... skoro brali już nieraz kreatynę i odradzają z nasyceniem, to wole posłuchać doświadczonych... sam brałem wobec tego bez nasycenia i weszło mi dobrze, bo prawie 5 kilo wagi do przodu i 20 kg na klate więcej, jeśli Cię to interesuje...
-=®| Eyden |®=-
"...pieprzę ten wyścig, zatrzymam się tu... pozostając czysty..."
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!