Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
1
Napisanych postów
270
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3823
Dostalem maila od kolesia o takiej tresci:
Przedawkowanie metanabolu konczy sie zoltaczka. Branie rozsadne wywoluje pewien negatywny wplyw na watrobe, jednak organ ten sam sie regeneruje i 100 tabl metanabolu jesscze zdrowej osobie nie zaszkodzilo. Oczywiscie dlatego nalezy zaochowac przerwe miedzy cyklami na regenercje minimum 2,5 miesiace.
czy rzeczywiscie metanabol nie wywoluje zadnych innych skutkow ubocznych poza negatywnym wplywam na watrtobe???????
Szacuny
0
Napisanych postów
128
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
8180
Borsuk, a Ty skad masz takie informacje, ze 100 metanabolu uszkadza watrobe tak jak (conajmniej ?!) 3 miesiace picia wodki ? zalezy jeszcze ile wodki. Producent zaleca 4 tygodnie przerwy pomiedzy kuracjami, czy po takim czasie zregenerowalaby sie watroba po 3 miesiacach alkoholizmu ? Chyba, ze mowisz o jednym kieliszku wodki codziennie na sen ;)
Szacuny
25
Napisanych postów
5644
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
79473
szadok masz jakies materialy potwierdzajace to co mowisz? Bo nie sadze aby takie istnialy.Pleciesz czlowieku glupoty, cykl metanabolu uszkadza CI watrobe jak conajmniej picie wodki dzien w dzien przez 3 miesiace.
Moderator
"Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka."
Szacuny
2
Napisanych postów
123
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3545
Borsuk - nie mam podstaw zeby sadzic inaczej. Podaj mi przyklady osob ktore po 100 tabletkach mialy uszkodzana watrobe. I ja polecal bym 100 mety zamiast picia wodki przez 3 miechy
Simon - mniej niz 100 w jednym cyklu nie bralem(i nie znam nikogo kto by bral mniej niz 100)
Spice - chemie to ja mialem w podstawowce, nie wiem co to jest grupa 17-alfa-metylowa
Szacuny
25
Napisanych postów
5644
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
79473
szadok a naprzyklad ja... daleko szukac nie trzeba.
Mialem dosyc powazne uszkodzenia watroby nie pamietam juz dokladnie jak bylo w stosunku do skali wiem ze max u zdrowego czlowieka byl 48 bodajze ja mialem 56.Cos jeszcze? Grupa 17 alfa jest po do aby "bronic" steryd przed zniszczeniem przez watrobe, jednak tym samym uszkadza sie ja.
Moderator
"Wszystko jest trucizną decyduje tylko dawka."