Szacuny
1
Napisanych postów
1363
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10147
Witam
Mam taki problemik :) Moja kobitka ma bardzo sucha skorke.. wymaga to stosowania dosc drogich kremow, ktore znikaja wyjatkowo szybko.. Aby utrzymac jej skore w dobrym stanie musimy co miesiac zostawiac w sklepach i aptekach spore sumki..
Czy macie jakies sposoby na nadmiernie sucha skore ? jakies specyfiki, kore nie dzialaja chwilowo a powoduja naprawianie sie natluszczenia skorki ?
Moze jakies apteczne masci na recepty czy cos ?
Takie ciagle wydawanie kasy na natluszczanie ktore nic na dluzsza mete nie daje strasznie mnie obciaza finansowo .. dlatego pytam i prosze o jakies porady
Szacuny
5
Napisanych postów
6994
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
30419
Michał ja pare miesiecy temu mialam bardzo sucha skore
fakt ze zaczela mi sie przesuszac po wizycie w aquaparku
ale tak czy inaczej stala sie strasznie sucha
...no i dermatolog polecil mi krem BALNEUM INTENSIV CREME
mozna go kupic jednynie w aptece i kosztuje 30 zl
mialam go stosowac 2 razy dziennie
skora po parunastu dniach byla juz normalna
a po dluzszym stosowaniu zaczela sie nawet lekko przetluszczac
i wystarczylo pozniej stosowac go raz dziennie
Szacuny
1
Napisanych postów
1363
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
10147
byla byla :) wiele razy :)
u nas ciezko o dobrych dermatologow = takich co nie mowia.. ic pani se kup drogi krem tylko daja recepte na jakas miksture robiona w aptece
niestety
ale zabiore ja gdzies w jakies lepsze miejsce i w koncu moze cos z tego wyniknie
Szacuny
72
Napisanych postów
5491
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
48122
Michale a moze spróbujcie sauny... generalnie jest dobra na wszystko i przeciwskazań z powodu wysuszonej skóry byś nie powinno, a wydaje mi się że mi pomogło... tzn. kiedyś miewałem wysuszoną skórę na twarzy i pojawiały mi się tłuste syfki... zawsze miałem problem z doborem kremu ... w momencie gdy zaczołem dość regularnie korzystać z sauny moja skóra się unormowała... niemam ani syfków ani wysuszonej skóry...
genearlnie nie wiem czy to akurat od sauny ... ale niektórzy mówią że sauna to takie panaceum... więc może warto spróbować