czy to prawda że masę mięśniową można budować tylko na białku pochodzenia zwierzęcego?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Białko roślinne bez wątpienia należy wliczać do bilansu, jednocześnie starać się powinno bazować na źródłach białka zwierzęcego, które jest jakościowo lepsze i bardziej zasobne w niezbędne aminokwasy.W wypadku tzw. diety mieszanej, produkty roślinne spożywa się najczęściej razem z produktami pochodzenia zwierzęcego które zawierają proteiny pełnowartościowe. Mało tego dodatek niektórych pokarmów roślinnych przyczynia się doi poprawy jakości odżywczej białka zwierzęcego wzbogacając je o te aminokwasów których zawiera niewiele. Przykładowo zestawianie w ramach jednego posiłku produktów mlecznych z produktami zbożowymi pozwala uzyskać białko o wyższej wartości biologicznej niż miałoby to miejsce w wypadku spożywania samego nabiału.
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Zdecydowanie nie jest to prawda,że sylwetkę można kształtować tylko dzięki udziałowi w diecie białka pochodzenia zwierzęcego. Oba rodzaje białka mają swoje miejsce w diecie. Istotne jest to, żeby bazować na tym pochodzenia zwierzęcego, sto roślinne z ryżu, kasz, makaronów, płatków było dodatkiem, a nie podstawą. Więcej na ten temat polecam poczytać w tym oto artykule:
https://potreningu.pl/articles/139/czy-bialko-roslinne--nalezy-wliczac-do-diety
W białku pochodzenia roślinnego brakuje po.orodtu pewnych aminokwasów, które uzupełniamy z innych źródeł.
https://potreningu.pl/articles/139/czy-bialko-roslinne--nalezy-wliczac-do-diety
W białku pochodzenia roślinnego brakuje po.orodtu pewnych aminokwasów, które uzupełniamy z innych źródeł.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
a jakie najlepiej zachować proporcje białek roślinnych i zwierzęce zachować na masie i redukcji?
Zmieniony przez - Anonim9222 w dniu 2019-07-07 15:22:27
Zmieniony przez - Anonim9222 w dniu 2019-07-07 15:22:27
...
Napisał(a)
To nie prawda, jest trochę zawodników czy to sporty siłowe jakieś walki co są wegetarianinami.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Nie ma niestety określonych, czy zalecanych proporcji źródeł białka pochodzenia zwierzęcego do białka pochodzenia roślinnego w naszych dietach. Znając jednak podstawy diety zbilansowanej, łatwo jest zauważyć, że jak byśmy tej diety nie układali (według ogólnych zasad), to zawsze wyjdą nam podobne ilości wspomnianych rodzajów białek. Wynika to z tego, że zaleca się łączyć w posiłkach źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Białko pochodzenia roślinnego występuje w źródłach węglowodanów, z reguły w ilości ok. 8-10%. Mając w każdym posiłku wszystkie źródła makroskładników wychodzi nam zawsze podobna ilość białka roślinnego w stosunku do zwierzęcego.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!