Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Serek wiejski wrzucamy na sitko by dobrze odciekł. Żółtko oddzielamy od białka.

Serek przekładamy do miski, dodajemy żółtko, mąkę, budyń, białko, jabłko, cynamon oraz proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie mieszamy widelcem. Na końcu ubijamy białko na pianę i dodajemy do reszty składników, łączymy także przy pomocy widelca.

Jeśli macie dobrej jakości patelnię nie musicie używać tłuszczu. Jeśli jednak musicie, natrzyjcie patelnię odrobiną oleju kokosowego.

Wykładamy łyżką ciasto i smażymy na małym ogniu pod przykryciem. Pierwszą stronę zawsze smażę pod przykryciem. Gdy racuchy się przyrumienią obracamy na drugą stronę i smażymy bez przykrycia. Gotowe!

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 480 kcal.

Białko 40 g, Tłuszcze 11,6 g, Węglowodany 54 g.

Najlepiej smakują z sosami ZERO

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)