Czego potrzebujesz:
- 240 g czerwonej fasoli z puszki
- 200 g banana
- 20 g mąki kokosowej
- 20 g oleju kokosowego
- 20 g masła orzechowego
- 30 g kakao
- 60 g Vegan Protein Strawberry
- 15 g erytrytolu
- 20 g gorzkiej czekolady do dekoracji
Jak wykonać:
Wszystkie składniki poza czekoladą blendujemy na gładką masę. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wygładzamy łyżka powierzchnię. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu kroimy na 8 batonów. Czekoladę rozpuszczamy i dekorujemy batony.
Wartości odżywcze:
Każdy baton to 236 kcal.
Białko 14,5 g, Tłuszcze 7 g, Węglowodany 28 g.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego!
Tutaj ładnie wszystko wygląda, a mi coś nie wyszły, używasz do tego termoobiegu, czy sama grzałka góra dół ?
Zależy od piekarnika ja daje tylko góra dół, i sprawdzam patyczkiem, przeważnie trochę dłużej daje niż te 15 minut.
Mozna też dać bliżej grzałki nie po środku się szybciej przypieką.