Czego potrzebujesz:
- 150 g piersi z kurczaka
- 50 g czarnej soczewicy
- 50 g zielonego mrożonego groszku
- 1/4 niedużej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- łyżeczka nasion czarnuszki
- 5 g oleju kokosowego
- sól
Jak wykonać:
Fileta przyprawić według własnego uznania i grillować. Soczewicę przepłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody około 20 minut.
W czasie jak soczewica się gotuje, na oleju kokosowym podsmażyć posiekaną cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Proponuje smażyć na bardzo małym ogniu – czosnek lubi się szybko spalić. Do przesmażonej cebuli dodać zamrożony groszek i około 5 minut, co chwilę mieszając podsmażyć także groszek. Ugotowaną i odcedzoną soczewicę wrzucić na patelnię i wszystko wymieszać. Posypać czarnuszką i podać z grillowanym kurczakiem.
Wartości odżywcze:
Cała porcja to 420 kcal Białko 50 g Tłuszcze 10 g Węglowodany 37 g