Czego potrzebujesz:

  • 150 g piersi z kurczaka
  • 50 g czarnej soczewicy
  • 50 g zielonego mrożonego groszku
  • 1/4 niedużej cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżeczka nasion czarnuszki
  • 5 g oleju kokosowego
  • sól

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/6/3161484e04e540cd8a92506ec329844a-small.jpg

Jak wykonać:

Fileta przyprawić według własnego uznania i grillować. Soczewicę przepłukać i ugotować w niewielkiej ilości wody około 20 minut.

W czasie jak soczewica się gotuje, na oleju kokosowym podsmażyć posiekaną cebulę wraz z posiekanym czosnkiem. Proponuje smażyć na bardzo małym ogniu – czosnek lubi się szybko spalić. Do przesmażonej cebuli dodać zamrożony groszek i około 5 minut, co chwilę mieszając podsmażyć także groszek. Ugotowaną i odcedzoną soczewicę wrzucić na patelnię i wszystko wymieszać. Posypać czarnuszką i podać z grillowanym kurczakiem.

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/6/9d9e807fdf2046a78833308e4a071ed1-small.jpg

Wartości odżywcze:

Cała porcja to 420 kcal Białko 50 g Tłuszcze 10 g Węglowodany 37 g

https://bundles.sfd.pl/SFD/2018/2/6/43825a1f666e45e18caae499745c8b6f-small.jpg

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)