Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-02-21 21:19:10
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
To uważasz, że należy jeść węgle o wysokim IG, czyli wysoce przetworzone, czyli zawierające mało witamin oraz pierwiastków śladowych, czyli shit, czyli junk food? Nie mówię w tym wypadku o ziemniakach, bo to trochę inna para kaloszy.
Nie wiem, co masz do produktów o niskim IG, czyli mało przetworzonych? One mają same zalety.
All the good things for those who wait
Jasne trzeba wybierać produkty jak najmniej przetworzone, ale czy one znajdują się o 5-10 stopni niżej, czy wyżej w skali IG to już nie jest takie istotne.
Obsesja na punkcie IG może się pojawiać np: po przeczytaniu książki Montignaca. Skutecznie można się z niej wyleczyć zaglądając np: do tych referencji:
http://www.ajcn.org/cgi/reprint/76/1/290S
Żadnej obsesji nie mam, tylko tak z ciekawości przejrzałem ryże, kasze i makarony pod względem IG. Ogólnie mnie interesuje, żeby spożywać produkty mało przetworzone, sprawa IG jest tak naprawdę drugorzędna. Jednak z reguły jest tak, że niskie IG informuje nas o tym, jak bardzo przetworzony jest ryż, makaron, czy kasza, nie?
Dzięki za linka, z ciekawością go sobie przejrzę. :)
P.S. Tłuszcze mają chyba zerowe IG, nie?
All the good things for those who wait
Ale właśnie z tego opracowania wyżej jest ciekawy wniosek o tłuszczach. Dodatek tłuszczu do posiłku zawierającego węglowodany może zmniejszać odpowiedz glikemiczną i jednocześnie zwiększać odpowiedz insulinową! Np: dlatego IG nie jest takim wartościowym wskażnikiem jak się powszechnie słyszy
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-02-22 11:16:09