Witam mam 18 lat ważę 65 kg mierze 1.78 cm i ćwiczę bjj od 9 miesięcy i chciałbym przybrać troszkę na masie ponieważ jestem najmniejszy z mojej grupy i jak z kim ćwiczę to przeważnie nie daje mu rady, a to przez to ze jestem mniejszy od nich i z tego względu chciałbym dobrać odzywki oraz dobra dietę i tu zaczyna sie mój problem bo nie wiem jaki rodzaj odzywek sobie dobrać same węglowodanowe, białkowo-węglowodanowe czy tez same białkowe ?? ale dochodzi do tego tez problem z dietą bo nie za bardzo wiem co jeść dużo nabiału czy dużo owoców i produktów z duża ilością węglowodanów ?? wiec dla tego prosiłbym o pomoc, dziękuje z góry.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
uluz diete najlepiej sciagnij sobie dziennik posilkow z vitalmaksa pozniej jak bedziesz mial jakies braki w diecie typu malo bialka albo malo wegla to sobie kupujesz albo bialko albo gainera pozniej mozesz pomyslec o suplach typu kreatyna
pozdro
p.s rosnij zdrowo

p.s rosnij zdrowo
...
Napisał(a)
wpierw to dział odzywianie i tam posty podwieszone.
jak juz ułożysz diete to zobacz czego ci brakuje,jak białka to białko kup i jedz tyle zeby wyrobic swoją "norme"
jesli masz problemy czasowe zeby w danym czasie spożyc posiłek a jakis tam proporcjach i podbic kalorie to kup gainera lub bulka
potem dział trening i czytaj podwieszone-zacznij od act lub innego rodzaju planu ale pamietaj o tym zeby nie s******lić stawów musisz sie odpowiednio nie tylko rozgrzewac przed treningiem lecz takze trening powinien byc nastawiony na poczatku na nie odrazu rozrost a jedynie rozgrzanie i przygotowaniu sie do ciezkich miesiecy/lat treningów
czytaj podiwezone w tych działach wszystko tam jest ...
jak juz ułożysz diete to zobacz czego ci brakuje,jak białka to białko kup i jedz tyle zeby wyrobic swoją "norme"
jesli masz problemy czasowe zeby w danym czasie spożyc posiłek a jakis tam proporcjach i podbic kalorie to kup gainera lub bulka
potem dział trening i czytaj podwieszone-zacznij od act lub innego rodzaju planu ale pamietaj o tym zeby nie s******lić stawów musisz sie odpowiednio nie tylko rozgrzewac przed treningiem lecz takze trening powinien byc nastawiony na poczatku na nie odrazu rozrost a jedynie rozgrzanie i przygotowaniu sie do ciezkich miesiecy/lat treningów
czytaj podiwezone w tych działach wszystko tam jest ...
...
Napisał(a)
Moja dieta wygląda następująco :
Śniadanie :
- chleb lub bułka
- szynka z indyka lub ser żółty
- kaszka ( może to troszkę głupie ale jest bardzo energetyczna )
2 śniadanie :
- jogurt naturalny z musli
- owoc ( banan, jabłko, winogrono )
Obiad :
- ryz, makaron lub czasami ziemniaki
- kurczak
- niestety brak wazyw
Kolacja :
- chleb lub bułka
- ser homogenizowany
niestety brakuje mi jeszcze 2 posiłków i odzywek ale nie wiem gdzie je wpisać prosiłbym o poprawki oraz propozycje na 2 posiłki z góry dziękuje
Śniadanie :
- chleb lub bułka
- szynka z indyka lub ser żółty
- kaszka ( może to troszkę głupie ale jest bardzo energetyczna )
2 śniadanie :
- owoc ( banan, jabłko, winogrono )
Obiad :
- ryz, makaron lub czasami ziemniaki
- kurczak
- niestety brak wazyw
Kolacja :
- chleb lub bułka
- ser homogenizowany
niestety brakuje mi jeszcze 2 posiłków i odzywek ale nie wiem gdzie je wpisać prosiłbym o poprawki oraz propozycje na 2 posiłki z góry dziękuje
...
Napisał(a)
i tu właśnie jest problem bo nie za bardzo wiem ile togo jest jem tyle i dam rade :]
...
Napisał(a)
j/w
Najpierw idź do działu "Odżywanie", poczytaj podwieszone posty, ułóż sobie sam dietę i załóż tam temat i wklej swoją ułożoną dietę przez Ciebie, a Ci co się znają ocenią i ewentualnie poprawia
Później jak będziesz miał dietę zapraszam do działu "Trening" tam też poczytaj podwieszone posty i spróbuj ułożyć swój własny program ogólnorozwojowy, albo wogóle będzie lepiej jak skorzystasz z jakiegoś sprawdzonego treningu ogólnorozwojowego ACT
Co do odzywek, to myślę, że możesz zacząć brać jakiegoś gainera na początek, gainer dla ektomorfika będzie dla Ciebie odpowiedni, np. Gain Bolic 6000 z OLIMPa, 1 folia 1 kg w SFD kosztuje ok 22 zł, będzie Ci potrzebnych parę takich folii, zależnie od Twoim braków w diecie, pamiętaj, że ta dieta jest najważniejsza aby przybrać na wadze
no i to by było chyba tyle, życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie.
Najpierw idź do działu "Odżywanie", poczytaj podwieszone posty, ułóż sobie sam dietę i załóż tam temat i wklej swoją ułożoną dietę przez Ciebie, a Ci co się znają ocenią i ewentualnie poprawia

Później jak będziesz miał dietę zapraszam do działu "Trening" tam też poczytaj podwieszone posty i spróbuj ułożyć swój własny program ogólnorozwojowy, albo wogóle będzie lepiej jak skorzystasz z jakiegoś sprawdzonego treningu ogólnorozwojowego ACT
Co do odzywek, to myślę, że możesz zacząć brać jakiegoś gainera na początek, gainer dla ektomorfika będzie dla Ciebie odpowiedni, np. Gain Bolic 6000 z OLIMPa, 1 folia 1 kg w SFD kosztuje ok 22 zł, będzie Ci potrzebnych parę takich folii, zależnie od Twoim braków w diecie, pamiętaj, że ta dieta jest najważniejsza aby przybrać na wadze

no i to by było chyba tyle, życzę powodzenia i pozdrawiam serdecznie.
"Solidny trening czyni mistrza"
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Glukozamina - jaką wybrac? czym sie roznia?
Następny temat