Szacuny
2
Napisanych postów
272
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1490
Witam, mam pytanie do osób bardziej w tym temacie doświadczonych ode mnie. Jak mianowicie dobrać skład procentowy poszczególnych składników w diecie redukcyjnej (białko, tłuszcz, węglowodany ). Jeśli żle napiszę proszę mnie poprawić.
Białko- 2 gram na kg,
Węgle- 2.1 gram na kg,
Tłuszcze- 1 gram na kg.
To co wyżej na redukcyjną.
A na masówkę poniżej:
Białko-2/2,5g na kg,
Węgle-3 g na kg,
Tłuszcze-1g na kg.
A czy istnieją wskażniki, jeśli tak jakie one są na całokształt poszczególnych składników diety. Tzn. ile ogólnie zjeść na dzień procent białka, węgli i tłuszczy np. 20% b, 60 % w ,20 % t.
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedż.
Zmieniony przez - Dalton_200 w dniu 2009-02-27 16:47:50
Szacuny
11148
Napisanych postów
51564
Wiek
30 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Białka się daje więcej na redukcji, mniej na mase.
Węgli mniej na redukcji więcej na masie.
Tłuszczami się manipuluje według tego ile jest b i ww.
Ile btw kiedy dać trzeba wyłapać samemu.