Szacuny
2
Napisanych postów
3636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13393
obecnie stosuje taki trening:
-podciąganie się na drążku szerokim uchwytem (4 serie)
-przyciaganie wyciagu dolnego (4 serie)
-podciaganie sztangielki w opadzie tułowia (4 serie)
-martwy ciąg (4serie)
i tak sobie mysle czy nie lepiej by było po podciaganiu sie na drazku dowalic wyciagu górnego do klaty albo za kark wlasciwie todublowanie troche cwiczenia ale mam takie pytanie czy tak moze być? i doradzcie mi wogule jak pozmienaic ten plan... drazek bym chcial zostawic 1 a martwy ostatni... chodzi o 2 i 3 cwiczenie bo jakos nie rosną najszersze zadobrze :/
Szacuny
18
Napisanych postów
1972
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
8170
jak robisz na maksymalnych ciężarach to tak , ale jak cały czas będiesz pas na każdym treningu stosował , nawet przy średnich to nie wytrenujesz mięśni stabilizujących i wtedy całe te martwe ciągi sensu nie będą miały
bo ćwiczenia złożone to nie tylko prostowniki ale też wiele innych grup które również musisz rozwinąć , a częste stosowanie pasa wyłącza je z treningu
narqua
To live forever is a fantasy
To die tomorrow is reality
- = - = -
zaczynasz ? wejdź tutaj koniecznie http://www.sfd.pl/temat153141/
Szacuny
212
Napisanych postów
48745
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91090
Jeśli przy tej ilości seri i tym układzie ćwiczeń nie czujesz pompy i odpowiedniego slkatowania pleców, to coś nie tak z techniką lub doborem obciązeń.
Szacuny
18
Napisanych postów
1972
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
8170
zgadzam się z michałem , jak dla mnie to zamiast wżucać niewiadomo ile tych ćwiczeń powinieneś się skupić na 2,3 i z nich wyciągać ja najwięcej , w innym przypadku znaczy to tylko że nie czujesz ćwiczonych mięśni i tylko machasz bezsęsu ciężarem , jak dla mie trening na plecy powinien wyglądać tak :
- podciąganie na drążku w szerokim chwycie do klatki / na zmiane co trening z / podciąganie w szerokim chwycie na drążku za kark -- 4 na max
- martwy ciąg -- 4-6 serii z progresją
i jeśli np. po tym treningu nie czujesz pompy , albo nie jesteś zmęczony to musisz cofnąć się o pare kroków i zacząć uczyć się od początku techniki a potem ciężary i inne ćwiczenia
- = - = -
Szacuny
47
Napisanych postów
7999
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
70885
theREDevil : ja do tego twojego treningu bym dodał coś na gróbość pleców, czyli np wiosłowanie
Ja osobiście robie
Podciąganie się na drążku do brody
Podciąganie się na drążku za kark
Wiosłowanie sztangą
Martwy ciąg wszędzie po 4 serie
Już w pierwszym ćwiczeniu czuje pompe Wg mnie najważniejsze jest wczuć sie w najszersze grzbietu, nawiązać z nimi połączenie umysłowe - jakby powiedział arnold I dbać o technike, przeczytaj o radach anrnolda na temat treningu pleców jest tam wiele cennych szczegółów które mogą pomóc.
Szacuny
18
Napisanych postów
1972
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
8170
to może np. obok tego mojego treningu dopisać / na zmiane z wiosłowaniem w opadzie i tyle samo serii co przy martwym
wydaje mi się że mniej ćwiczeń jest lepszym rozwiązaniem ponieważ pozwala bardziej skupić się na tych dwóch i z nich wyciągnąć jak najwięcej aniżeli robić wiele ćwiczeń i otrzeć się o nie
- = - = -
Szacuny
2
Napisanych postów
3636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13393
drązek robie bardzo powoli opuszczam i wczuwam sie w miesnie i je dobrze czuje az mi sie trzęsą ... wyciag dolny zmniejszylem ciezary aby skupic sie nz technice i robie bardzo dokladnie z wczuciem sie w najszersze (chociarz mam bardzo małe )... wioslowanie sztangielką wlasciwie tu jest mały problem bo nie wiem jakich ciezarów uzywac czy wiekszych czy mniejszych i na max technike staram sie na maxa technika wiec tez zmnieszylem ciezary no nic nie pomaga
Szacuny
2
Napisanych postów
3636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13393
a moze po kazdej 4 seri w ciwczeniu starac sie dobic jakos najszersze np na wyciagu dolnym szybko zmniejszyc ciezar i zrobic z 8 powtórzen dla lepszego efektu moze być?
Szacuny
400
Napisanych postów
15594
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
91830
podciaganie czy wyciagi lepiej dac na koniec treningu plecow
zeby zmniejszyc przeciazenia kregow
a podstawa to albo wioslowanie w opadzie albo martwy ciag w zaleznosci co nas bardziej interesoje