Szacuny
20
Napisanych postów
665
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
19027
z asparginem nie przesadzać potas w zadużch ilościach dobrze nie wpływa, ale magnaz jak najbardziej ok
kreatyne ja brałem 1.5g w stałej suplementacji więcej nie było mi potrzebne.
noboostery raczej po treningu wtedy mają lepsze zastosowanie, choc jak brałem ok 1g miksa estrów argininy i cytruliny i było dobrze puchniecie nie było odczuwalne.
co do rzeczy typu p cycle to ofc przeciwutleniacze są bardzo potrzebne i nie da się bez nich po prostu po przekroczeniu pewnego poziomu, ale nie musisz kupować tak drogich produktów, równie dobrze może być ala z olimpu acetyl cysteina np z fasta kup pół kilo a starczy ci na 2-3 sezony
edit bcaa wydają się lepszą opcją przy założeniu, że masz dobra diete, jesli nie to kup już gainera dla białka nie ma miejsca
Zmieniony przez - 4kolor w dniu 2007-07-07 21:19:30
Szacuny
5
Napisanych postów
577
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5049
4 kolor to jak brać ten aspargin żeby bylo ok??
Bo jak gadałem sertym to mi mówil zeby brać do każdego posiłku 1 tabs, to by wychodziło 6 dziennie.
I czy ten aspargin to moge brać cały czas czy jakos cyklicznie brać??
Zamówiłem wczoraj Olimp ALA , BCAA stron olimpu 240 tabs 2 opakowania, i 1 kg carbo bo nie długo bede miał jeszcze carbo od znajomego, do tego w następnym tyg. do kupie omega 3.
przed treningiem brać 2 tab Olimp ALA i ok 8 Tabs BCAA. po treningu carbo
Tylko ile tego carbo brać po treningu??
A bo przy okazji zapytam tu nie chce juz nowego tematu w odżywianiu zakładać.
Czy przy obliczaniu zapotrzebowania we wzorze jest tam łaczna suma kcal z treningów z tyg. dzielona na 7 dni. To w ilosc spalonych kcal bierzecie z pulsometru i tak przez tydzein dodawać i potem na 7 dni??
I jak rozklądacie to na BTW bo w kolarstwie to inaczej wyglada niz na siłce.
Diete mam w miare ale z tym BTW chyba źle rozlożone.
Zmieniony przez - djron w dniu 2007-07-10 01:35:31
Szacuny
5
Napisanych postów
577
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5049
Czy jesli przez dzień spożyje 5-6 asparginów bo po każdym posiłku 1 to nie bedize za dużo??
I ile brać [g] carbo po trenigu??
Zapotrzebowanie jak liczyłem to wychodziło 2700kcal
Mam 17 lat, waże ok75, mam 180cm wzrostu, i z odzczytu pulsometru wychodzi mi ze srednio musze dodać do zapotrzebowania ok2000-2100kcal, ale czy to mozliwe że aż tyle??
Czyli to by wychodziło ok 4800kcal.
I jak to rozłożyć na BTW??
Na pewnej stronie wyczytałem ze na biłko zapotrzebowanie wynosi 12-15% czyli w moim przyapdku ok 100g na dzień i to wychodzi 1.4/1kg = ok 400 kcal
Węglowodany to słyszałem ze ok 60% - 2880 kcal = 720g W :O 9.6g/1kg
no i reszta by wychodziła tłuszcze czyli ok 25% -1200kcal = ok.130-135g T 1.73/1kg
Szacuny
383
Napisanych postów
37476
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
126440
Szesc tabl to nie jest tak strasznie duzo, jednakze duzo zalezy od diety, potas jest bowiem dosc rozpowszechniony w pozywieniu/musisz popatrzec w tabele/.
Duzo takze zalezy od ilosci spozywanego sodu.
Ja na twoim miejscu zrezygnowalbym z asparginu na rzecz jaiegos zestawu mineralow.
jezeli chodzi o ilosc dodatkowych kalorii to taka ilosc moglaby ci wyjsc ale raczej przy dosc dlugim wysilku, tak ze nie wiem czy ta wartosc jest rzeczywista...
"Każdy ma w swoim życiu swoje Westerplatte"
Jan Paweł II
"Gorzki to chleb jest polskość"
C. K. Norwid
Szacuny
1
Napisanych postów
96
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
8056
Zamiast asparginu to proponował bym filomag b6, jest to sam magnez z wit. b6 i niema problemu z potasem ;)
Myslę, że ta utrata 2000kcal podczas jazdy na rowerze jest możliwa.
Szacuny
5
Napisanych postów
577
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
5049
podaje 1 dzień treningu przykładowo:
20-30 min rozgrzewki potem seria interwałów potem 10 min przerwy w interwałach i druga seria interwałów i na koniec 15 min rozjazdu razem wychodzi ok1,5-2h
Pulsometru nie mam za jakieś 20zł z targu wiec kłamać nie powinien raczej sprawdzony model ;)