mateusz
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
PO CO CI MASA JAK MASZ SWETER
Budujesz mięśnie - http://www.sfd.pl/Robimy_mase_-_fakty_nie_mity_by_qaz-t173140.html
Redukujesz tkankę tłuszczową - http://www.sfd.pl/10_wskazówek_żywieniowych-t315293.html
Chcesz być zdrowy ? - http://www.sfd.pl/Równowaga_kwasowo-zasadowa-t344643.html
http://www.sfd.pl/Zdrowie_bez_tluszczu_nie_mozliwe!!!-t164189.html#post0
Składniki:
Śmietana 18% (Wiem ze to dużo wiec może być kefir) 200g
1 cebula
200g pieczarek
Przyprawa do KURCZAKA firny „ASTA”
Podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebule, jak się zarumieni dodaj pieczarki wcześniej obrane ze skóry (oczywiście pokrojonych ale na długość nie w kostkę) podsmaż to chwile razem z cebulą tak by pieczarki zmiękły. Dodaj do tego kostkę sojowe lub co tam masz z soi takiej ilości by wystarczyło na DWA pełnowartościowe posiłki. Smaż wszystko na oliwie z oliwek najlepiej, ewentualnie na margarynie (ale nie przesadzaj zawsze możesz dodać wody do duszenia). Jak to wszystko się już podsmaży soja namięknie odstaw by chwile przestygło. Kolejno dodaj śmietan (lub kefir) i przyprawe „ASTA” do kurczaka wedle smaku (pamiętaj by dodać śmietanę lub kefir chwilę po ściągnięciu z palnika całości tak by Ci się białko nie ścieło w śmietanie lub kefirze). Wymieszaj wszystko i podgrzej na patelni chwile tak by wszystko równomiernie się wymieszało. Ugotuj ryż lub makaron i „pyszna” soja jest zjadliwa…. Smacznego!!!
To jest mój własny sposób na zabicie smaku soi… mi smakuje;) mam nadzieje ze Tobie tez będzie!! pozdro
Pamiętaj o tym ze kupując soję ilość białka w niej zawartej podawana jest w suchej MASIE. A jak kupujesz kurczaka to raczej „nawodnionego” i w tymże kurczaku jest około 22-26 g białka. Natomiast w SOI 50 gr. Więc generalnie rzecz biorąc musisz zjeść o wiele więcej soi niż kurczaka. Wiec nie sugeruj się tylko tym ze jak kupisz 100g soi i 100gram kurczaka to stawiasz na soje bo jest tańsza i ma więcej białka… w rzeczywistości to nie jest tak kolorowo. Jak namoczysz soję to będzie jej znacznie wiecej niż Cis się wydaje do zjedzenia.
Powiedzmy ze chcesz spożyć posiłek o zawartości 50gram białka.
Mając kurczaka wystarczy zjeść 200gram piersi z kurczaka.
Natomiast ilość soi (by wchłonąć 50gram białka) będzie rosła z kwadratem liczmy wagowej kurczaka!
Np. w tej sytuacji będziesz musiał zjeść około 400g soi! Wiec jest to kwadrat wagi wyjściowej kurczaka…. Ale pewnie o tym wiedziałeś wiec się nie rozpisuje… pozdrawiam i jeszcze raz SMACZNEGO
PO CO CI MASA JAK MASZ SWETER