Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
18
Witam!
Ostatnio przeglądałem i czytałem trochę o Sarmie, a dokladniej o Ostarynie.
Chciałbym zapytać do czego można to dołączyć? Steryd? Doping?
Ciekawi mnie również, czy wychodzi w badaniach krwi lub moczu stosowanie tego, lub zmiany jakiekolwiek w badaniach?
Pytam, ponieważ chcę dostać się do służb mundurowych, a oni lubią doczepić się do badań. Czy ostaryna znika z organizmu? Jeśli tak to po jakim czasie?
Co sądzicie o stosowaniu? Jak wpływa na organizm?
Pozdrawiam!
Szacuny
525
Napisanych postów
1516
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
22239
SARMY to stosunkowo nowość na rynku od kilku lat i w sumie to są to środki dopingujące, tyle mogę powiedzieć od siebie, chociaż różnie się podchodzi do nich. W każdym razie, o ile mi wiadomo, są to do środki farmakologiczne, stosowane weterynaryjnie, które nie mają bezpośredniego wpływu na hormony, ale stymulują pewne receptory. Co do okresu, w jakim znajdują się w organizmmie, pewnie na internecie znajdzie, wentualnie w jakichś artykułach, których pełno.
Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-10-03 22:40:31
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
18
Rozumiem, dzięki. Starałem sie poszukac, czy zmieniają coś w badaniach albo ile trzymają sie w organizmie ale nic nie znalazłem niestety. Nie chce wejść jakby na mine, zeby nie zaprzepaścić sobie planów na przyszłośc.
Ostaryna akurat nalezy do jednych z najlepiej przebadanych SARM ktore faktycznie maja udokumentowane dzialanie zrknij na fraze ostaryna na pub med https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=ostarine
masz nieco publikacji odnosnie dzialania i realnego wplywu na receptory androgenowe. Wszystko zalezy tak naprawde co chcesz uzyskac za pomoca ostaryny, jaki efekt osiagnac. Do sluzb mundurowych nie robia badan antydopingowych, ewentualnie jak jakis srodek rozwali ci morfologie/lipidy/proby watrobowe to moga sie przyczepic o stan zdrowia
Do sluzb mundurowych nie robia badan antydopingowych, ewentualnie jak jakis srodek rozwali ci morfologie/lipidy/proby watrobowe to moga sie przyczepic o stan zdrowia
szczególnie mocno czepiają się nie mieszczenia się w widełkach na lipidach
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
2 lata
Przeczytanych tematów
18
No wlaśnie dlatego zastanawiam się z zażywaniem sarmu przez te badania i mieszczenie sie w widełkach. A powiedzcie mi czy to po jakims czasie jakby znika z organizmu i jak sie po czasie zrobi to sie jest czystyym czy jednak zostaje ze mną na długo w organiźmie, pytam jako amator w tych sprawach
Szacuny
12449
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
a jaki jest cel suplementacji? moze w ten sposob zapytajmy :) bo np. takie GW kardaryna bedzie poprawiala poziom poszczegolnych lipoprostein i obnizala ilosc cholesterolu. Wiec jezeli celem jest np wzmocnienie wydolnosci, poprawa kondycji itd by na testach wypasc dobrze to bardziej nada sie zastosownaie wlasnie GW niz ostaryny. Druga sprawa ostaryna z dobrego,m pewnego zrodla nie powinna obciazac watroby czy mieszac mocno wlipidach. Dla bezpoieczenstwa mozna ja tutaj wlasnie stackowac z GW aby bylo ok
Szacuny
12449
Napisanych postów
161900
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240296
jak celem jest masa to sama ostaryna na pierwszy kontakt moze byc, tylko nie spodziewaj sie tutaj jakos mocnych super efekto. mozesz zerknac do tematu jaki Ci przytoczylem https://www.sfd.pl/SARMY_Porozmawiajmy_-t1158189.html masz tam info co mozna stackowac na mase by efekt byl calkiem fajny. Tutaj typowymi "mocnymi" anabolikami beda rad140, lgd ewentualnie MK677 ale dzialajacy na nieco innej zasadzie niz klasyczne sarm, bo jest on bardziej boosterem GH, poprawia apetyt pozwala znacznie podniesc regeneracje