Witam wszystkich zainteresowanych tym postem. Piszę go ponieważ chcę odciążyć specjalistów i ekspertów w tym dziale od częstego odpowiadania na pytanie związane z białkiem Ovopol : Z czym mieszać? Jak zapewne wiemy to białko ma nie ciekawy smak. Nie wiem czy ktoś zdecydowałby się wypić je z samą wodą. To dlatego że nie ma w nim żadnych dodatków smakowych. Ja mam to białko i chciałbym przedstawić Wam w jaki sposób je biorę.
Co jest potrzebne:
Mleko w proszku (najlepiej odtłuszczone)
Kakao
Cukier
Szklanka wody
No i oczywiście białko
Aby nasza porcja zawierała ok. 30g białka należy:
Wsypać do naczynia:
2 czubate łyżki białka
2 czubate łyżki mleka w proszku
płaską łyżkę kakało
płaską łyżkę cukru
Wszystko zamieszać po czym wlać 1/3 szklanki wody.
Mieszać do jednolitej masy bez grudek (można użyć miksera) lecz nie wstrząsać ponieważ narobi nam się duuużo piany.
Następnie wlać resztę wody i znowu chwilkę pomieszać.
Tym sposobem otrzymamy smaczny koktajl czekoladowy z 30g białka.
Wcześniej próbowałem mieszać to białko z napojem wiśniowym. Nie radzę tego. Pamiętajcie też aby nie mieszać białka w naczyniu zmkniętym i trząsać. Narobi się kupe piany a grudki i tak będą. Najpierw wsypujemy składniki a potem troszkę wody aby rozpuścić a potem dopiero resztę wody. Napiszci co sądzicie o tym sposobie. Wiem że nie jest to nowy sposób bo ktoś już kiedyś podawał sposoby na to białko ale nikt nie podawał szczegułów co do brania. Zresztą sami oceńcie...
Endriu
Co jest potrzebne:
Mleko w proszku (najlepiej odtłuszczone)
Kakao
Cukier
Szklanka wody
No i oczywiście białko

Aby nasza porcja zawierała ok. 30g białka należy:
Wsypać do naczynia:
2 czubate łyżki białka
2 czubate łyżki mleka w proszku
płaską łyżkę kakało
płaską łyżkę cukru
Wszystko zamieszać po czym wlać 1/3 szklanki wody.
Mieszać do jednolitej masy bez grudek (można użyć miksera) lecz nie wstrząsać ponieważ narobi nam się duuużo piany.
Następnie wlać resztę wody i znowu chwilkę pomieszać.
Tym sposobem otrzymamy smaczny koktajl czekoladowy z 30g białka.
Wcześniej próbowałem mieszać to białko z napojem wiśniowym. Nie radzę tego. Pamiętajcie też aby nie mieszać białka w naczyniu zmkniętym i trząsać. Narobi się kupe piany a grudki i tak będą. Najpierw wsypujemy składniki a potem troszkę wody aby rozpuścić a potem dopiero resztę wody. Napiszci co sądzicie o tym sposobie. Wiem że nie jest to nowy sposób bo ktoś już kiedyś podawał sposoby na to białko ale nikt nie podawał szczegułów co do brania. Zresztą sami oceńcie...
Endriu