Szacuny
0
Napisanych postów
142
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5183
Ten rower nie wytrzyma nawet skoku z krawężnika. Przygoda z DH zaczyna się od około 6-7 tysięcy...
Na początek taki powinien wystarczyc:
http://rowerowy.com/rowery/dh_fr/core32009
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
0
Ale czy wytrzyma 3m dropy ...?? bo skacze na nim na 2m dropach i jak narazie jest git... tylko nie jestem pewny bo sie boję że się złamie.. A do czego ten rower moze być dobry?? Trail.. Dirt.. Street... lub może Fs..??
Szacuny
18
Napisanych postów
2032
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
15756
Przygoda z DH zaczyna się od około 6-7 tysięcy... Połowa zawodników startujących w Polsce w zawodach dh nie ma rowerów za taką kasę. Samemu można poskładać coś fajnego za połowę tej ceny, ogólnie najlepiej wkręcić się w środowisko okolicznych riderów, często mają do sprzedania fajne części za śmieszną kasę i tak krok po kroczku można złożyć furę.
Zacząłbym na miejscu autora od jakiegoś zwykłego mocnego hardtaila.
Ale czy wytrzyma 3m dropy ...?? bo skacze na nim na 2m dropach i jak narazie jest git Luz, że pytasz, czy rower do XC za 1000zł nada się do DH, więc podejrzewam, że te "dropy" skaczesz teraz na rowerze z biedronki. 2m hopy jeszcze w życiu niestety prawdopodobnie nie widziałeś.
Szacuny
0
Napisanych postów
142
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
5183
Eoghan: tutaj z tymi częściami masz racje, tylko trzeba się na tym znać - żeby nie kupić czegoś bardzo umęczonego, ew. podniszczonego - sam pewnie wiesz jak w tym sporcie bywa, a z pytań kolegi szymka04 wynika, że on o tym nie ma pojęcia ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
0
No wiem wiem.. że troche mi nie wierzycie bo 2 metry to jest moim zdaniem bardzo bardzo dużo....ale serio skoczyłem z tarasu co miał pewnie ok 180cm... na duży spad...i rower wytrzymał... tak sie tylko pytam czy wytrzyma ale nie mam zamiaru skakać z 3 metrów.... a rower i tak kupie inny bo mam drugi kona i nim jeźdze tylko sie pytam tak dla ciekawości... bo kosztował mnie on marne 700zł :D:D