DamiiianNapisalbys moze swoja dieta,a dokladniej ile kalorii wcinales, czy w dt i dnt zmieniales cos.
Czy jakies aeroby lecialy czy same ciezary?
Rekompozycja wypas

!
Dzięki wielkie :). Ogólnie dosyć szybko zrzuciłem wagę i można zapewne było to zrobić o wiele lepiej.
Aeroby (siłownia+dom przez okres ok.1,5 miesiąca), spadek wagi ok. 7 kg - ponizej wstawiam kolaz, sry za jakosc zdjec ale mialem akurat taki sprzet tylko :D
Codziennie jezdziłem ok. 30 ~ minut na rowerku, a jeżeli mialem dt robiłem robiłem to jeszcze na siłowni
Suplementacja
Białko, Thermospeed
Dieta ( Nigdy nie liczyłem kalori, jadlem zdrowo i trzymałem się poniższej diety ), ponizsza diete rozpisal mi znajomy i jej sie trzymałem przez okres 4-5 miesięcy. Do braku pieczywa w diecie da rade sie przyzwyczaic :)
1 posiłek: 4 jajka, 30g boczku lub dobrej jakości szynki, 80g warzyw
Jajka sadzone, na miękko, w postaci jajecznicy lub omletu.
2 posiłek: 150g mięsa, 70g węglowodanów, 10g oleju lnianego lub oliwy, 100g warzyw, 50g owoców
3 posiłek: 150g mięsa, 70g węglowodanów, 10g oleju lnianego lub oliwy, 100g warzyw, 50g owoców
4 posiłek: 120g ryby, 100g węglowodanów, 100g warzyw,
Przykładowe produkty wybrane do komponowania diety:
Mięso: karkówka, indyk, wołowina, mielone mięso wieprzowe lub wołowe, cielęcina,
kurczak zagrodowy, podroby np. wątróbka, żołądki
Ryby: miruna, tilapia, mintaj, tuńczyk, łosoś dziki lub atlantycki, dorsz atlantycki, sandacz,
dorada, sum, halibut
Węglowodany: ryż basmati, ryż jaśminowy, ryż paraboliczny, ryż czerwony, ziemniaki/bataty
gotowane lub pieczone, kasza gryczana prażona, kasza gryczana niepalona, kasza jaglana,
płatki jaglane, płatki owsiane, płatki gryczane, amarantus, quinoa, makaron ryżowy
Warzywa: pomidory, papryka, kalafior, brokuły, ogórek, marchew, buraki, kapusta kiszona,
ogórki kiszone, jarmuż, szpinak, brukselka,
Owoce: pomarańcz, jabłko, mandarynka, banan, pomelo, melon, ananas, mango, borówka
amerykańska, grejpfruty,
Tłuszcze: olej kokosowy nierafinowany, masło klarowane, smalec gęsi, olej lniany, oliwa z
oliwek ekstra virgin, olej z wiesiołka, awokado
UNIKAJ: -makaronów, pieczywa i innych źródeł glutenu, tj. naleśniki, pierogi, krokiety,
kluski, placki z mąką pszenną, żytnią etc. -słodyczy wszelkich -gazowanych napojów, soków,
nektarów -majonezu, śmietany, gotowych sosów -cukru w czystej postaci -serów
pleśniowych, brie i żółtych i w ogóle nabiału: serki, jogurty, twarożki, mleko -fast-foodów
OGÓLNE ZASADY
1. 4 posiłki dziennie mniej więcej co 4 godziny
2. ograniczamy do minimum nabiał (mleko, jogurty nawet naturalne, serki wiejskie, twarożki,
ser pleśniowy, ser żółty) i gluten (pieczywo, makaron, kasze typu cous-cous, pęczak,
jęczmienna)
3.
śniadanie białkowo-tłuszczowe (bez węglowodanów, żadnych)
4. pijesz minimum 1,5 litry wody mineralnej (nie źródlanej) niegazowanej dziennie.
Zmieniony przez - mateusz0817 w dniu 2018-05-02 16:47:54