wiadomo coś?
...
Napisał(a)
2 maja są organizowane zawody w kulturystyce i fitness.
Puchar Wójta-Kunice.
Brak jakiegokolwiek regulaminu,czy owy się jeszcze pojawi?
Pozdrawiam
Puchar Wójta-Kunice.
Brak jakiegokolwiek regulaminu,czy owy się jeszcze pojawi?
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Regulamin już jest a resztę dopytam dziś bo małe zamieszanie przez FIBO i MP było.
...
Napisał(a)
MatiS3Witam, Chciałbym wystartować w UMP 2015 w Krakowie, które odbywaja się 9 maja 2015. Nie posiadam licencji zawodnika, a w regulaminie napisane jest: Startujący zawodnicy powinni być członkami PZKFiTS i posiadać Licencję Zawodnika PZKFiTS ważną na 2015 r. Jeśli ją posiadają , płacą tylko wpisowe w wysokości 40 zł. Je ś li jej nie posiadaj ą , płacą wpisowe w wysokości 100 zł. Tacy zawodnicy nie musz ą by ć zrzeszeni w klubach ani innych stowarzyszeniach spo rtowych. "
Czy oznacza to, że po wysłanym zgłoszeniu mailowym, będę mógł na miejscu w dniu zawodów podczas weryfikacji opłacić startowe w wysokości 100zł, czy muszę ubiegać się o jednorazową lic drogą mailową i czeka mnie tona formalności?
Pozdrawiam serdecznie.

...
Napisał(a)
pro100Byłem u lekarza i zamiast zaświadczenia wystawił mi na recepcie że zdolny do zawodów, pieczątka i podpis lekarza są, czy w takiej formie jest okey czy musi to być na zaświadczeniu ?
Zmieniony przez - pro100 w dniu 2015-04-14 14:12:44
Może ale ważność jest krótsza niż zdolność od lekarza sportowego ( 3 a 6 miesiecy)
...
Napisał(a)
Witam czy wiadomo w którym Wrocławskim obiekcie odbędą się MP juniorów?
...
Napisał(a)
Master - Wiadomo - W Wielofunkcyjnej Hali AWFu ;)
MÓJ DZIENNIK TRENINGOWY: http://www.sfd.pl/Doris.K__Fit_forma_mi_się_marzy.-t1045313.html
...
Napisał(a)
W związku z tym, że na zawodach w Sopocie mojemu dobremu koledze nakazano zdjęcie okularów przed wejściem na scenę a innemu zawodnikowi startującemu w klasyku tego nie nakazano zwróciłem się do związku z prośbą o wyjaśnienie przepisów w tej kwestii.
Moje pytanie:
Witam,
Bardzo proszę o przedstawienie przepisów, które zabraniają posiadania okularów korekcyjnych podczas pozowania na scenie.
Odpowiedź związku:
Artykuł 6 – Strój startowy na wszystkie rundy
6.1 Strój startowy powinien spełniać następujące wymagania:
1. Zawodnicy startują w jednokolorowych, nieprzezroczystych spodenkach do pozowania, które powinny być czyste i w przyzwoitym stylu. Kolor, tkaninę i jej strukturę oraz krój spodenek pozostawia się zawodnikowi do wyboru. Spodenki powinny zakrywać co najmniej ¾ mięśni pośladkowych wielkich. Zakryte powinno być także podbrzusze, a boczne części spodenek powinny mieć co najmniej 1 cm szerokości. Stosowanie wyściółki (podszycia) spodenek jest zabronione.
2. Za wyjątkiem obrączek ślubnych, zawodnikom nie wolno nosić obuwia, okularów, zegarków, bransoletek, wisiorków, naszyjników, kolczyków, peruk, rozpraszających ozdób i sztucznych dodatków do sylwetki (w tym protez).
3. Stosowanie rekwizytów podczas występu na scenie jest bezwzględnie zabronione.
Czekam teraz na odpowiedź na pytanie czy mamy zawodników równych i równiejszych i czemu u tego drugiego tych okularów nie zauważono. IFBB jest na tyle prestiżową federacją, że takich wpadek być nie powinno. A okulary nie są na tyle małe, że u jednego dało się je zauważyć a u drugiego nie. Jeśli sędziowie i związek chcą być traktowani z jakimkolwiek szacunkiem oczywiste jest, że i zawodników powinno się tak traktować. Każdego na równi. Bez wyróżnień i odstępstw od przepisów.
Moje pytanie:
Witam,
Bardzo proszę o przedstawienie przepisów, które zabraniają posiadania okularów korekcyjnych podczas pozowania na scenie.
Odpowiedź związku:
Artykuł 6 – Strój startowy na wszystkie rundy
6.1 Strój startowy powinien spełniać następujące wymagania:
1. Zawodnicy startują w jednokolorowych, nieprzezroczystych spodenkach do pozowania, które powinny być czyste i w przyzwoitym stylu. Kolor, tkaninę i jej strukturę oraz krój spodenek pozostawia się zawodnikowi do wyboru. Spodenki powinny zakrywać co najmniej ¾ mięśni pośladkowych wielkich. Zakryte powinno być także podbrzusze, a boczne części spodenek powinny mieć co najmniej 1 cm szerokości. Stosowanie wyściółki (podszycia) spodenek jest zabronione.
2. Za wyjątkiem obrączek ślubnych, zawodnikom nie wolno nosić obuwia, okularów, zegarków, bransoletek, wisiorków, naszyjników, kolczyków, peruk, rozpraszających ozdób i sztucznych dodatków do sylwetki (w tym protez).
3. Stosowanie rekwizytów podczas występu na scenie jest bezwzględnie zabronione.
Czekam teraz na odpowiedź na pytanie czy mamy zawodników równych i równiejszych i czemu u tego drugiego tych okularów nie zauważono. IFBB jest na tyle prestiżową federacją, że takich wpadek być nie powinno. A okulary nie są na tyle małe, że u jednego dało się je zauważyć a u drugiego nie. Jeśli sędziowie i związek chcą być traktowani z jakimkolwiek szacunkiem oczywiste jest, że i zawodników powinno się tak traktować. Każdego na równi. Bez wyróżnień i odstępstw od przepisów.
Doświadczenia wszystkich kulturystów są podobne
Ludzie się na nich gapią, wytykają palcami
Są jak wybryki natury ale nie mają cyrkowego namiotu aby się w nim skryć.
...
Napisał(a)
Czesc.
Wiadomo juz cos moze o terminie zgloszen na debiuty w Gdansku? W PZKFITS nikt nie odbiera tel a na stronach festivalu zero info.
Bylbym wdzieczny bo sie kolezanka denerwuje a jak wiemy zlosc pieknosci szkodzi
Wiadomo juz cos moze o terminie zgloszen na debiuty w Gdansku? W PZKFITS nikt nie odbiera tel a na stronach festivalu zero info.
Bylbym wdzieczny bo sie kolezanka denerwuje a jak wiemy zlosc pieknosci szkodzi
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
PAS - instruktor kulturystki
Następny temat