Mam pytanie odnosnie tego czy jak cwicze w domu tylko ciezarami na biceps na poczatku prawa reka obciazeniem 12kg 12 powtorzen potem lewa reka 12powtorzen i tak 12 seri to czy nie zrobi mi sie skrzywienie kregoslupa bo ktos mi mowil ze jednoczesnie trzeba obydwie cwiczyc ? i odnosnie klaty tak samo klade sie na luzku i cwicze 25kg hantelka na poczatku prawa 12 powtorzen i potem lewa czy nie dostane skrzywienia przez to moim zdaniem chyba nie bo pomimo ze w tym samym czasie nie robie to tak samo lewa i prawa strone obciazam co innego jak bym tylko jedna strone tak cwiczyl a co ty na to Michail ? ....
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
chodzi o ciezary n klate np hantelka powyzej 20 kg
a pompki chyba faktycznie na krzeslach zaczne robic :):P
a pompki chyba faktycznie na krzeslach zaczne robic :):P
...
Napisał(a)
Michaiłem nie jestem, ale czegoś tu nie rozumiem. Ćwiczysz najpierw np. prawą rękę te 12 serii, czy najpierw jedna seria na prawą, a potem od razu jedna seria na lewą?
...
Napisał(a)
anarki111 najpierw robie 12 powtorzen na lewa potem 12 powtorzen na prawa odpoczynek 30-60 sec. i znowu seria itak 12 seri tyle ze kumpel mi mowil ze jak masz duze obciazenie to ponoc skrzywienia mozna dosta tak przy 15 kg hantelka na bica i wiecej ale mi sie wydaje z nie powinno sie dostac skrzywienia raczej nawet jakies boczne miesnie sie powinny wzmacniac bo blokujesz obciazenie zeby cie na bok nie przechylalo ?....
...
Napisał(a)
A ja Ci powiem szczerze, że Twój kumpel może mieć rację. Ja też tak kiedyś ćwiczyłem(choć z dużo mniejszym obciążeniem) i po treningu kręgosłup trochę mnie bolał. Dlaczego nie chcesz robić na przemian? Tak jest o wiele łatwiej.
...
Napisał(a)
no bo np wyciskanie na klate nmie mam jak zabardzo :( robic inaczej widze z tego ze sie na silownie bede musial zapisac i powiem ci ze mnie tez jak zaczynam zawsze po przerwie to mnie lekko boli wiec chyba bedzie trzeba gryf lamany kupic a wyciskanie to nie mam pojecia na silownie chyba tylko ze jak raz na silowni bylem i sobie powyciskalem troche to mnie plecy bolaly dokladnie to kregoslup bo mnie o ta twarda deche od laweczki sie odgniotl :(
...
Napisał(a)
Jeśli dobrze zrozumiałem dysponujesz TYLKO JEDNĄ sztangielką?
No jeśli tak to jest kłopot, bo o ile ćwiczenia typu uginania na bicepsy, wiosłowania w opadzie, unoszenie ramienia bokiem itp/ można wykonać jednorącz, to już np. wyciskania jednorącz bym nie polecał.
No jeśli tak to jest kłopot, bo o ile ćwiczenia typu uginania na bicepsy, wiosłowania w opadzie, unoszenie ramienia bokiem itp/ można wykonać jednorącz, to już np. wyciskania jednorącz bym nie polecał.
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
czyli te cwiczenia co wymieniles nie powoduja jakiegos skrzywienia nic sie nie dzieje niepozadanego nawet przy duzych ciezarach ?
bo nie wiem czy mam spokojnie sobie pakowac czy moze cos pokombinowac ?
bo nie wiem czy mam spokojnie sobie pakowac czy moze cos pokombinowac ?
...
Napisał(a)
O jakich DUŻYCH ciężarach mowa?
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
Na klatę spróbuj lepiej pompek z obciążeniem. Ja właśnie to ćwiczenie wykonuję(nie mam sztangi) i jakieś efekty są.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!