SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pyszny kurczak z makaronem ;) Palce lizać!

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 75354

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 92 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1330
za***iste jedzonko;)
coś nie miałem przekonania do tego sosu jak kupowałem, ale po spróbowaniu zmieniłem zddanie!

Tylko mam takie pytanie, jak waży się makaron?
Po, czy przed ugotowaniem.
Bo 100 gramów przed ugotowaniem to około 200 gramów po ugotowaniu, przynajmniej ja tak miałem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 1313 Wiek 31 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 21954
przed, po ugotowaniu to masa makaronu + masa wody

Zmieniony przez - chamakolej w dniu 2010-08-23 15:44:31
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 92 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1330
aha, czyli jak sobie w kalkulatorze wpisuję, 100g makaronu, to wszystkie dane (b,t,w) są przed ugotowaniem tak?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 129 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 7149
trenko498, tak:) wszystko ważysz przed ugotowaniem:)

Sama wyznaczasz swoje granice

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 92 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1330
Dziękuję ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 29 Wiek 36 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 160
alternatywą jest sos własnej roboty- czyli np zmiksowane pomidory bez skórki, słodka papryka- przyprawa, bazylia, oregano, trochę oliwy z oliwe, ziarnka słonecznika...

Krew, pot i łzy=udany trening

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 472 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 42940
Pychotka, zrobiłem sobie dzisiaj 3 razy takie jedzenie, tylko zamiast słodkiej papryki dałem przyprawę do kurczaka pikantnego vegety. Tego sosu zaledwie 10g na porcję wyszło przepyszne i za***iście ostre.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 35 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1970
dariusz189 piszesz,ze na tym masy nie zbudujesz powinno byc 50g bialka a jesdt 34g, co proponujesz dodac?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 10 Napisanych postów 534 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 12809
Dodaj więcej kury ;)

jak kto dba tak i ma :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 102 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 5446
Wielkie dzięcki ze ten przepis to jest naprawde pyszne próbowałem sporo już przepisów z sfd i ten naprawde jest godny polecenia , tylko szkoda że ten sos jest dosyc kaloryczny ale w sumie na porcje nie wychodzi go dużo . Można spokojnie szamać z ryżem zamiast makaronu ;]
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Naleśniki wołowe z kaszą i serem.

Następny temat

Gofry owsiano-cebulowe na ostro

WHEY premium